Hur Var Finalen I Euro

UEFA-EM 2012 har avslutats och bekräftar att det var klart för de flesta fotbollsintresserade innan det började att den nuvarande generationen spanska spelare är den starkaste i landets historia. Han har ingen lika inte bara i Europa utan också på planeten som helhet. Spanjorerna är de regerande världsmästarna och Euro 2012 är det tredje i rad som de har vunnit en fotbollsturnering i världsklass.

Hur var finalen i Euro 2012

EM, som hölls den här gången i Polen och Ukraina, slutade i Kiev, på den största arenan i turneringen, som samlade mer än 63 tusen åskådare till finalen. Fans blev inte besvikna, fyra mål för de sista matcherna i sådana turneringar är en lyx. Och även om känslorna hos fansen från det italienska landslaget inte var positiva, förlorade deras lag för den regerande världsmästaren på inget sätt på det tråkiga defensiva sättet som tidigare var kännetecknande för detta lag.

Matchens första mål gjordes av det spanska laget ganska snabbt - i den 14: e minuten slog Cesc Fabregas försvararen på högerflanken och skickade bollen till David Silva starkt. En av ett par representanter för det engelska mästerskapet i detta lag slog exakt hans huvud, vilket anses vara en stark del av de brittiska klubbarnas spel. Efter det hade italienarna kanske det starkaste segmentet i matchen och spelade på lika villkor med en motståndare men kunde inte göra mål. Och fyra minuter före pausen fördubblade Spanien poängen - bollen avlyssnades i mitten av fältet och skickades omedelbart förbi försvaret när Jordi Alba flyttade. Spanjorernas nominella försvarare, inte värre än någon anfallare, insåg en en-mot-en-utgång med målvakten, inte mycket, men skickade definitivt bollen i mål.

Under första halvåret skadades Giorgio Chiellini och italienarna fick byta ut honom. Under pausen bytte deras tränare - Cesare Prandelli - anfallaren, och 12 minuter efter återupptagandet av spelet gjorde han en ny förändring. Men Thiago Motta, som kom in på fältet, lämnade honom på en bår fem minuter senare och kunde inte återvända till spelet. Gränsen för byten var slut och matchens slut upphörde att orsaka tvivel även bland de ökända optimisterna som stöder det italienska landslaget - det fanns ingen chans att vinna tillbaka två mål från det spanska laget med tio man.

Det verkade som spanjorerna inte var särskilt angelägna om att avsluta motståndaren och rullade bollen länge på sin planhalva eller i centrum. Men i den 76: e minuten uppträdde Fernando Torres på planen, den andra representanten för British Premier League, som efter 8 minuter upprörde italienarna ännu mer. Sedan gick Juan Mata in på fältet och skickade också bollen i målet till Gianluigi Buffon. På ställningen 4: 0 slutade detta spel, och sedan på samma fält ägde sig det spanska landslaget, som bekräftade titeln Europamästare,.