Hur Ryska Skidskyttar Presterade I Herrarnas Individuella Lopp I Pokljuka

Innehållsförteckning:

Den 6 december såg miljoner ryssar herrarnas individuella tävling vid VM i Pokljuka, Slovenien. Hur presterade idrottarna i det ryska skidskyttelaget? Vem bland de idrottare som deltog i tävlingen kunde behålla lugn, utmana inte bara motståndare utan också motstå dimman över Pokljuka, skidspåret?

Avstånd skidskyttar

Den individuella tävlingen på 20 kilometer skulle börja den 5 december. Det skedde inte på grund av den täta dimman i Pokljuka. Starten skjöts upp till nästa dag.

Skidskyttar vid målgången

Övergripande ställning för män

Många skidskyttar förutspådde väderprognosen fel. De trodde att det skulle snö efter loppets start, så de bestämde sig för att springa i den andra gruppen. Martin Fourcade startade som den mest extrema deltagaren. Han tävlade inte bara med andra skidskyttar, utan också med en skidspår som täckte Pokljuka med dimma. Tidsförloppet var inte högt. Fourcade fokuserade all sin uppmärksamhet på skytte. Efter att ha träffat alla mål på 3 skjutlinjer hade han stor chans att vinna. I slutskedet av loppet blev han 2: a och förlorade mot den tyska skidskytten Shemp. Den sistnämnda missade vid skytte och eliminerade därmed möjligheten att vinna guld.

Avstånd skidskytt

I frånvaro hävdade tyska Johannes Kühn segern i herrarnas individuella lopp. Martin Fourcade klarade uppgiften. Han missade inte skjutlinjen, han var 16 sekunder före Kuehn. Det kunde dock inte finnas någon fråga om seger ännu, eftersom tidsfördröjningen mellan dem minskade. 1000 meter före mållinjen halverades den. Det var tydligt att Martin Fourcade hade kontroll. Han korsade mållinjen, före tysken Johannes Kühn med 4 sekunder. Med sin seger bevisade fransmannen att han med rätta betraktas som en exceptionell, enastående idrottsman. Johannes Kühn tog 2: a plats. Bronsmedaljen vann av en skidskytt från Österrike Simon Eder. Tyskaren gjorde inga misstag vid skjutbanan, men han visade inte den snabbaste tiden. Tävlingen bland män avslutades av ukrainaren Sergey Semenov (6: e plats), representanten för Norge Vetle Christiansen (11: e plats). Bland topp 5-ledarna ingår den slovenska idrottaren Jacob Fak, tyska Simon Schemmp.

Skidskyttar på distanslopp

Hur bevisade skidskyttarna från Ryssland sig i loppet?

Ryska skidskyttar har visat sig vara extremt övertygande. Våra idrottare sköt antingen bra på skjutbanan, men visade dålig tid på avstånd, eller vice versa. Om hastigheten för Alexander Loginov och Dmitry Malyshko sammanfattades skulle det vara möjligt att vinna en medalj. Dmitry tog 12: e plats, och Alexander, med hastigheten på Fourcade och 3 missningar, hamnade på 29: e plats. Eliseev Matvey visade sig bra. Han gjorde 2 skjutfel och sköts tillbaka till 31: e position. Detta resultat gjorde det möjligt för honom att ta 20: e plats.

Norska Johannes Boe visade sig snabbast på distans. Han övervann loppet som blixten och slutade med 7 straffar på sjunde plats. Martin Fourcade förlorade 1 minut 11 sekunder i hastighet. Fransmannen tog bara 13: e plats i tid. Samma resultat visades av den ryska skidskytten Loginov.

Aleksey Slepov visade 20: e gången på distans, men gjorde 6 missningar på skjutbanan. Han tog en plats först i den sjunde tio. Latypov misslyckades helt den enskilda loppet. Han var sen till start, sköt dåligt, gick långsamt avståndet. Edward tog bara 99: e plats.

Unga skidskyttar från Ryska federationen är ännu inte redo att erövra pallen. Erfarna idrottare Loginov och Malyshko måste först förbättra sin skytte. Att skjuta utan misslyckande hjälper skidskyttar att kvalificera sig för medaljer.