Resultat För Den Första Olympiska Veckan I Sotji

Den första olympiska veckan i Sotji var händelserik. Enligt resultatet av medaljställningen tar det ryska landslaget bara 8: e plats.

Olympiska medaljer

Totalt vann ryska idrottare 12 medaljer, varav endast 2 var av högsta värdighet. Båda guldmedaljerna vann i konståkning: ryssarna vann lagkonkurrensen och sportpar, där Maxim Trankov och Tatyana Volosozhar fick guld.

Det ryska landslaget vann samma antal silver- och bronsmedaljer - 5. Silver tilldelades Ksenia Stolbova och Fedor Klimov i konståkning. I rodelsporten tog Albert Demchenko silverpallen två gånger (i det individuella mästerskapet och i lagreläet). Olga Villukhina vann silvermedaljen i skidskyttejakten. Olga Fatkulina tog med sig ytterligare en silvermedalj till det ryska landslaget efter att ha kört ett avstånd på 500 meter i skridskoåkning.

Olga Graf vann sin första olympiska bronsmedalj i skridskoåkning, 3000 meter. Oväntat för Ryssland var bronsmedaljer som mottogs i kortbaneskridskytten Viktor An och i freestyle - Alexander Smyshlyaev. Den sista dagen i den första olympiska veckan glädde mig Elena Nikitina, som vann bronsmedaljen i skelettet. Och dagen innan, på hans födelsedag, klättrade skidskytten Yevgeny Garanichev till bronspallen efter det individuella loppet.

Den ledande platsen i medaljställningen är fortfarande upptagen av det tyska landslaget, vars idrottare redan har fått 10 olympiska medaljer, varav 7 är guld, 2 är silver och 1 är brons. Den andra platsen togs av det schweiziska landslaget, som vann 7 priser, varav 5 var av högsta värdighet. Det kanadensiska laget stänger de tre bästa med 11 medaljer, varav endast fyra är guld.

Ryssland är också sämre än länder som Norge, USA, Nederländerna och Vitryssland. Det är värt att notera att klyftan mellan dessa lag inte är så stor, och det ryska laget har alla chanser att förbättra sin position i medaljställningen. För detta måste ryska idrottare få medaljer med högsta värdighet.