Alexander Tretyakov Tog Olympiskt Guld I Skelettet

Alexander Tretyakov blev den bästa skelettidrottaren, så han tog det ryska laget till tredje plats i lagkonkurrensen.

Alexander Tretyakov är bäst i skelettet

Lördag (15 februari 2014) var en stor dag för ryska fans. Den här dagen kunde det ryska landslaget i slutet av dagen stiga omedelbart till tredje plats efter sjunde i medaljställningen. Denna händelse hjälpte till stor del av guldmedaljen som fick sent på kvällen i herrskelettet. På Sanki-rodel- och bobbanan kämpade tre ryska idrottare om olympiska medaljer på en gång: Alexander Tretyakov, Sergei Chudinov och Nikita Tregubov.

Huvudkampen om första platsen utvecklades mellan lettiska och ryska. Redan i slutet av den första tävlingsdagen vann Rysslands representant i nästan en sekund och satte ett banrekord. Misslyckandet inträffade först under det tredje loppet, när Tretyakov gjorde ett litet misstag och lät den lettiska idrottaren Martins Dukurs gå vidare. Men enligt resultaten från fyra lopp visade Alexander Tretyakov den bästa tiden - 3 minuter 44, 29 sekunder och därmed säkrade sig ett guldpall i OS.

Det är värt att notera att Alexander Tretyakov redan framgångsrikt spelat för det ryska landslaget i Vancouver, där han framgångsrikt blev en bronsmedaljist. Efter den olympiska segern blev han den första skelettatleten som också är världsmästare. De andra två ryska idrottarna gick in i topp sex och tog femte och sjätte platsen och upprepade resultatet av kvinnors skelettlag.