Hur Ryssland Spelade På EURO

Den sista delen av fotbolls-EM 2012 började i Warszawa den 8 juni och slutar den 1 juli i Kiev. Men det ryska landslaget hoppade av från turneringen den 16 juni. Historien om hennes deltagande i detta mästerskap började den allra första dagen, de första ryssarna, tillsammans med polackerna, utfärdade sin avgång, efter att ha lyckats hålla bara tre möten i grupptävlingen i tävlingen.

Hur Ryssland spelade på EURO 2012

Vårt lag började sitt uppträdande vid Euro 2012 i Wroclaw, där nästan 41 tusen åskådare var personligen närvarande vid sitt spel med det tjeckiska laget. De blev inte besvikna - fem mål gjordes på Meisky-stadion den dagen, fyra av dem gjordes av vårt lag. Mål gjordes av Alan Dzagoev (två gånger), Roman Shirokov och Roman Pavlyuchenko. Ryssarna fick en ganska bekväm fördel med två mål i mitten av första halvlek, men strax efter starten av den andra minskade tjeckarna (Vaclav Pilar) poängskillnaden. Tränaren för vårt lag, Dick Advocaat, ersatte anfallaren Alexander Kerzhakov i sin 73: e minut med sin kollega Pavlyuchenko. Sex minuter därefter formaliserade först Dzagoev, och sedan Pavlyuchenko, slutligen fördelen med det ryska landslaget jämfört med det tjeckiska laget med 4: 1.

Våra fotbollsspelare spelade det andra spelet fyra dagar senare på Warszawas nationalstadion, där deras motståndare var hemmalaget. Och i det här spelet gjorde Alan Dzagoev ett utmärkt mål efter en frispark av kaptenen för det ryska landslaget Andrei Arshavin. Detta hände åtta minuter före slutet av den första halvan av mötet, och tolv minuter efter starten av det andra skickade Jakub Blaschikowski inte mindre vackert bollen i målet till Vyacheslav Malafeev. I den 70: e minuten ersatte Advocate igen Kerzhakov med Pavlyuchenko, men till skillnad från föregående match gav det inte resultat, liksom ersättningen av Dzagoev med Marat Izmailov 10 minuter senare. Mötet avslutades med 1: 1-oavgjort.

Ryssarnas tredje match ägde rum på samma stadion, som återigen fylldes med nästan 56 tusen åskådare. Den sista rivalen i vårt lag i detta mästerskap var landslaget i Grekland. Det enda målet i detta möte gjordes av grekern Giorgos Karagounis, när den tid som lagts till första hälften av mötet redan var på gång. Den här gången genomförde advokaten den vanliga ersättningen av Kerzhakov med Pavlyuchenko mycket tidigare under mötesavbrottet. Men varken denna ersättare eller utseendet på en annan anfallare, Pavel Pogrebnyak, istället för mittfältaren Denis Glushakov, eller utseendet på planen istället för försvararen Anyukov, en annan angripare - Izmailov - förändrade resultatet av matchen. Ryssarna förlorade 0: 1 och hoppade av från turneringen och slutade som tredje i grupp A.