Vad är Den Mest Betecknade Fotbollsklubben I Italien

Den italienska Serie A anses vara en av de bästa nationella fotbollsmästerskapen. Denna turnering har gett världen flera stora klubbar vars historia går tillbaka över hundra år. Fotboll i Italien är nästan en religion.

Vad är den mest betecknade fotbollsklubben i Italien

Den mest betecknade fotbollsklubben i Italien är Turin Juventus, som grundades 1897. Detta lag är det tredje äldsta i hela Italien och en av de mest populära inte bara i sitt eget land och i Europa utan också i världen. Historiskt sett var det Juventus som blev den första italienska klubben som spelade en internationell match i första världsmästerskapet 1909. Titeln vann inte då. Men ödet lovade fortfarande att bli "Juve" en stor italiensk klubb.

Titlarna på detta lag är imponerande. Fans av "Old Lady" har 32 italienska mästerskap. Endast 30 erkändes officiellt. Två troféer togs bort på grund av inköpsmatchskandalerna. Klubben har vunnit den italienska cupen 9 gånger och Super Cup 6 gånger. Detta är ett rekord.

Juventus vann också flera titlar på den internationella arenan. Till exempel vann laget Europacupen och UEFA Super Cup två gånger, blev en gång vinnare av European Cup Winners Cup och tre gånger vann UEFA Cup.

Under säsongen 2013-2014 blev Turintsy igen Italiens mästare och visade ett utmärkt spel. Samtidigt sattes ett Serie A-rekord med avseende på antalet poäng som ett lag gjorde. Juve hade 102 av dem efter 38 matcher.