Hur Belgien Spelade Vid FIFA World Cup

Belgiens landslag förde högkvalitativa spelare till fotbolls-VM i Brasilien. Belgierna växer upp en begåvad generation fotbollsspelare, varav många redan har ledande positioner i de bästa klubbarna i Europa. Det är ingen tillfällighet att belgarna kallades turneringens dolda favoriter.

Hur Belgien spelade vid FIFA World Cup 2014

Belgiens landslag var i grupp H vid 2014 års VM i Brasilien. Européernas rivaler var ryssar, algerier och sydkoreaner.

Det belgiska laget spelade den första matchen i turneringen mot Algeriet. Först under andra halvåret kunde européerna vända utfallet av mötet efter att ha vunnit en stark vilja med 2 - 1.

I den andra matchen i gruppspelet upprördade belgierna fansen av det ryska landslaget under de sista minuterna. Belgien slog Ryssland med ett lägsta poäng på 1 - 0. Detta gav Wilmots anklagelser en bra chans att nå slutspelet från Grupp H från första plats.

I den sista matchen i gruppspelet slog belgierna Sydkorea 1 - 0. Således vann de belgiska spelarna tre segrar i början av världsmästerskapet och från första plats i grupp H gick vidare till 1/8 finalen i turnering.

De första motståndarna i elimineringsmatchen för belgierna var spelarna i det amerikanska landslaget. I matchen mellan Belgien och USA såg publiken inga mål under regleringstiden. Först på ytterligare trettio minuter lyckades belgarna uppnå en 2 - 1 seger.

I kvartsfinalmatchen mötte de belgiska spelarna argentinerna (framtida mästerskapsfinalister). Européerna medgav ett tidigt mål som var avgörande i matchen. Belgien förlorade 0 - 1 och tappade turneringen i kvartfinalen.

Att få belgarna till de åtta bästa lagen i VM kan betraktas som ett helt acceptabelt resultat för det belgiska fotbollsförbundet. En begåvad generation belgier har gjort sig ett namn på fotbollsplanerna i Brasilien.