Hur Ghana Spelade Vid FIFA World Cup

Vid VM 2010 i Sydafrika uppnådde Ghana-landslaget ett enastående resultat. Afrikanska fotbollsspelare lyckades ta sig till kvartfinalen i turneringen, där de bara förlorade i straffkonkurrensen till Uruguay. År 2014 förväntade sig ghanesiska fans ett liknande positivt resultat.

Hur Ghana spelade vid FIFA World Cup 2014

Spelarna i Ghana-landslaget vid VM i Brasilien fick en svår grupp. De spelade i G-kvartetten, som vissa fotbollsexperter likställde med dödsgrupper. De afrikanska fotbollsspelarnas rivaler var lag från Tyskland, USA och Portugal.

Ghana-landslaget spelade den första matchen i turneringen mot USA. Afrikanska fotbollsspelare släppte in ett mål i den första minuten av mötet. Först under andra halvåret vann spelarna i Ghana tillbaka. Matchen slutade dock inte oavgjort. Under de sista minuterna av matchen, efter en hörnspark, gjorde de amerikanska fotbollsspelarna det andra målet. Slutresultatet för startmötet var en besvikelse för Ghana (1 - 2).

I den andra matchen i turneringen visade de ghanesiska fotbollsspelarna mycket bra fotboll av hög kvalitet, även om de motsattes av det tyska landslaget. Matchen slutade i stridsspel 2 - 2. Dessutom förlorade de ghanesiska fotbollsspelarna först och vann sedan. Det gick emellertid inte att behålla fördelarna med gandrarna - tyskarna utjämnade poängen.

Efter två matcher i turneringen hade Ghana-landslaget bara minimala chanser att nå slutspelet. Afrikanerna behövde slå det portugisiska landslaget på ett stort sätt. Emellertid uppnådde Ghana-landslaget inte det önskade resultatet. Afrikanska fotbollsspelare förlorade matchen med ställningen 1 - 2, vilket bestämde ghananernas avgång från turneringen efter gruppspelet.

Ghana-landslagets prestationer bedöms vara extremt olyckliga. Afrikanska fotbollsspelare hade ett minimalt mål att kvalificera sig från gruppen till slutspelet, men det uppnåddes inte.