Hur Det Amerikanska Laget Spelade Vid FIFA World Cup

I det senaste fotbolls-VM deltar det amerikanska landslaget alltid. Nivån på fotboll i staterna växer varje år. Detta förklarar den större spridningen av denna sport i landet, liksom några av framgångarna för amerikanska fotbollsspelare på världsscenen. Vid VM 2014 i Brasilien såg det amerikanska laget väldigt värdigt ut.

Hur det amerikanska laget spelade vid FIFA World Cup 2014

Amerikanerna var i en tuff grupp vid FIFA World Cup i Brasilien. De amerikanska landslagets rivaler i gruppsteget i turneringen var tyskarna, portugiserna och ghananerna.

Den första matchen i amerikanernas turnering präglades av en 2-1-seger över Ghana-landslaget. Dessutom gjorde amerikanerna i det här spelet det snabbaste målet i hela mästerskapet (inte ens en minut har gått sedan mötet började). Afrikanska fotbollsspelare kunde återhämta sig, men amerikanerna tog fortfarande segern under de sista minuterna och fick viktiga tre poäng.

I den andra matchen motgick det amerikanska landslaget av Portugal. Matchen slutade med oavgjort (2 - 2). I denna match skulle amerikanerna vinna, men européerna ryckte oavgjort i de sista minuterna.

I den sista matchen i gruppspelet träffade det amerikanska laget spelarna från Tyskland. En del trodde att matchen skulle vara ointressant eftersom båda lagen i fall av oavgjort garanterade sig ut ur gruppen. Ingen dragning hände. Det tyska landslaget vann med ett lägsta poäng (1 - 0). Fyra poäng räckte dock för att amerikanen kunde nå slutspelet från andra platsen i gruppen. De var före Portugal av skillnaden mellan mål och släppte in mål.

I 1/8 finalen mötte det amerikanska laget det belgiska laget. 90 minuter av matchen slutade med ett mållöst drag. Endast på övertid bestämdes vinnaren, som blev de europeiska fotbollsspelarna (2 - 1). Amerikanerna såg väldigt värdigt ut i den matchen, även om det fanns en klar fördel för de europeiska spelarna.

Det slutliga resultatet av det amerikanska laget anses vara mycket värdig. Laget kunde gå vidare från den svåra gruppen till slutspelet i världsmästerskapet, där de bara förlorade i extra tid.