Vilket Lag Vann Stanley Cup

Att vinna Stanley Cup är den mest prestigefyllda prestationen för ett hockeylag i en NHL-turnering. Under hela året tävlar lagen om den bästa positionen i tabellen, de bästa klubbarna går vidare till slutspelet, där vinnaren av världens mest prestigefyllda hockeyliga bestäms.

Vilket lag vann Stanley Cup 2014

År 2014 vann Los Angeles Kings-teamet det prestigefyllda priset. Det bör noteras att denna trofé var till förfogande för Los Angeles monarker bara för andra gången i klubbens historia. Det bör dock noteras att Stanley Cup för första gången vann av "kungarna" för bara några år sedan - 2012.

För att få Stanley Cup behövde hockeyspelarna en relativt liten tid i den sista delen av turneringen. Kom ihåg att vid varje steg i slutspelet måste laget besegra motståndaren fyra gånger, det vill säga den längsta sträckan är sju strider, men Los Angeles Kings besegrade New York Rangers i finalen i turneringen på bara fem matcher, förlorar bara en gång rivaler. Slutresultatet i Stanley Cup-slutserien är 4 - 1 till "kungarna".

I den sista femte matchen tog "kungarna" emot "rangers" på sin is. Fördelen med hemmaarena påverkades dock inte nämnvärt. Spelet var väldigt envis, och förnekelsen kom under den andra förlängningen.

Resultatet bestämdes av Alec Martinez, som lyckades uppröra Rangers målvakt först under den andra förlängningen. Poängningen öppnades av "kungarna", under den andra perioden tog "Rangers" ledningen med ett par mål, och under den tredje perioden lyckades Los Angeles-spelarna överföra kampen till övertid. Målen gjordes av Justin Williams, Marian Gaborik och Alec Martinez på Kings. Chris Crider och Brian Boyle gjorde mål mot Rangers.

Det vinnande laget inkluderar en rysk hockeyspelare. Försvararen Vyacheslav Voinov vann Stanley Cup för andra gången i sin karriär.