Vem Kommer Att Spela I Finalen På KHL-konferenserna

Den sjunde Gagarin Cupen går in i sin sista etapp. Efter två omgångar av KHL-slutspelet för säsongen 2014-2015 bestämdes deltagarna i konferensfinalen.

Vem kommer att spela i finalen på KHL-konferenserna 2015

Det är anmärkningsvärt att klubbarna som tog första och andra platsen i det vanliga mästerskapet kommer att spela i finalen på konferenser i väst och öst. Serien i väst börjar den 26 mars, och öst går in i striden nästa dag - den 27 mars.

I väst utmanas rätten att spela i huvudfinalen i KHL 2015 av två "armé" -klubbar. CSKA Moskva kommer att slåss med SKA St. Petersburg. Moskva "CSKA" för första gången på sju Gagarin Cup-dragningar har nått en så hög etapp. Detta är dock inte en tillfällighet - CSKA vann titeln som rysk ishockeymästare 2015 med stor marginal och tog den sista första platsen i den ordinarie säsongens konsoliderade ställning.

Muskoviternas position ger fördelen av sitt eget fält, så CSKA kommer att starta serien på sin isstadion. Till förmån för SKA kan den gradvis uppnådda formen i slutspelet tala. Bykovs avdelningar var tvungna att möta den starka Moskva”Dynamo” i semifinalen i konferensen. SKA-spelare visade sin makt i denna serie, så i början av den sista serien i väst är chansen ungefär lika.

I öst fick Kazan “Ak Bars” och Novosibirsk “Siberia” rätt att tävla om att nå finalen i Gagarin Cup. Kazan tog första platsen i öst i slutet av det vanliga mästerskapet, medan sibirerna tog andraplatsen. Således har "Ak Bars" fördelen med sitt eget fält - serien börjar i Kazan. Båda klubbarnas chanser att nå huvudfinalen i KHL är ungefär desamma som i konfrontationen i väst.

Det är sant att det finns en intressant intriger i öst. "Sibirien" den här säsongen visade utmärkt hockey både under ordinarie säsong och i slutspelsserien (det räcker med att komma ihåg att i Östens semifinal-serie besegrades den nuvarande Gagarin Cup-vinnaren Metallurg Magnitogorsk). För första gången i historien om klubbens existens har sibirerna stigit till en så hög nivå inte bara i KHL utan också i de ryska mästerskapen.