Hur Var Världsmästerskapet I Ishockey

Innehållsförteckning:

År 2012 hölls ishockey-världsmästerskapet samtidigt i Finland respektive Sverige, matcher spelades i Stockholm och Helsingfors. Denna turnering hade tur för det ryska landslaget, som kunde vinna guldmedaljer i en bitter kamp.

Hur var världsmästerskapet i ishockey 2012

Instruktioner

Steg 1

Turneringens maskot var "Hockey Bird" Hockey Bird, och den officiella hymnen var låten "Last Ride of the Day" av det finska bandet "Nightwish".

Steg 2

Den inledande etappen var en gruppspelet, där lagen delades in i två grupper, och varje lag var tvungen att spela vardera. Totalt fanns det åtta lag i gruppen. Det ryska laget vann alla matcher, gjorde bara 27 mål och släppte in 8 mål. Efter att ha vunnit första platsen i gruppen gick det ryska laget vidare till slutspelet.

Steg 3

I kvartfinalen motverkades det ryska landslaget av det norska laget, som ryska hockeyspelare vann med poängen 5: 2. Lagen spelade i Stockholm.

Steg 4

I semifinalen slog det ryska laget Finland med ett ännu mer övertygande resultat 6: 2. Spelet ägde rum i Helsingfors.

Steg 5

Lagen från Ryssland och Slovakien möttes i finalen. På vägen till finalen lyckades slovakerna slå det kanadensiska landslaget i kvartfinalen, vilket upplevdes som en sensation, och i semifinalen - det tjeckiska laget, som så småningom tog tredjeplatsen i turneringen.

Steg 6

Ryssland vann slutmatchen med samma poäng 6: 2 och tog hämnd för nederlaget i Sverige 2002, då det slovakiska landslaget blev världsmästare för första gången. Två mål i slutmatchen gjordes av Alexander Semin, och den sista punkten i turneringen placerades av Evgeny Malkin, som erkändes som den mest värdefulla spelaren i hela mästerskapet. Totalt gjorde Eugene 11 mål, gjorde 8 assist och gjorde 19 poäng.

Steg 7

Som ett resultat visade det ryska laget ett unikt resultat och vann alla tio matcherna med en fördel på minst två mål och spelade inte en enda övertid. I slutet av finalen fick hockeyspelarna gratulationer från Rysslands president Vladimir Putin.