Vilken Plats Tog Ryssland I Medaljställningen Vid De Olympiska Spelen I London

Spelen vid de sommar-olympiska spelen i London avslutades den 12 augusti 2012, och de sista utmärkelserna för sportforum drogs samma dag. I finalbordet för det inofficiella medaljstället visade sig Ryssland vara något lägre än fansen hoppades och idrottsexperterna förväntade sig.

Vilken plats tog Ryssland i medaljställningen vid de olympiska spelen i London

Innan spelet började trodde experter att de ryska olympierna, om de inte tävlade med de obestridda favoriterna - amerikanerna och kineserna, skulle ta sin plats omedelbart efter dem. Detta hände dock inte - Ryssland tog lång tid att komma ur sin plats i slutet av de tio bästa ledarna i medaljställningen och tog fjärde linjen i finalbordet. Det totala antalet utmärkelser som våra idrottare vunnit (83) är tio gånger högre än resultatet som visades vid de tidigare OS i Peking. Detta är det tredje London Games-rekordet, bara sex enheter bakom samlingen som samlats av kinesiska idrottare. I medaljställningen prioriteras dock kvaliteten på utmärkelserna, och det brittiska olympiska laget har fler guldplatser än ryssarna - 29 mot 24.

Oftast klättrade våra idrottare på pallen - i olika discipliner inom den här sporten vann de 18 priser, varav 8 var guld. Det näst mest medaljbidraget gjordes av gymnaster (8 medaljer), även om endast Aliya Mustafina lyckades uppnå högsta utmärkelsen. Men judokor av fem medaljer hade tre av högsta standard - de första åtta dagarna av spelen, bara olympierna i denna sportdisciplin gav Ryssland guld. Och det mest fruktbara för utmärkelsen för våra landsmän var forumets näst sista 15: e dag. Den 11 augusti satte de olympiska rekordet i London för antalet utmärkelser och vann 6 guld-, 4 silver- och 5 bronsmedaljer.

Det fanns bara 436 idrottare i det ryska olympiska laget, bland vilka kvinnor hade en liten fördel - 228 mot 208. Medaljbidraget till landets slutresultat fördelades på ungefär samma sätt - det "svagare könet" vann ytterligare 6 utmärkelser (44 mot 38), även om poängen är lika med guldmedaljer (12 vardera).

Amerikanerna vann medaljställningen under OS 2012 - USA: s lag har bara 104 utmärkelser, varav 46 har högsta standard. Idrottare från det kinesiska landslaget tog 88 pallplatser och 38 gånger var det hans högsta steg. Brittarna har vunnit 29 guldmedaljer och det totala antalet utmärkelser som de har samlat in är 65.