Lagbollsspel: Handboll

I modern tid finns det olika bollspel: basket, volleyboll, fotboll och andra. Reglerna kan vara olika, men kärnan är densamma för alla - kampen för ett mål. Dessa sporter är ganska kända. Det finns till exempel en myriad av fotbolls- eller basketfans. Det finns en annan sport som kan locka uppmärksamhet från en åskådare som är intresserad av lagbolltävlingar. Det här är handboll.

Ordet handbolls etymologi är enkelt. Så hand översätts från engelska till en hand, och boll är en boll. Följaktligen spelas handboll med bollen. Skillnaden mellan handboll och netboll är att i den första formen tillhandahålls ett mål, inte en ring. Handboll kallas också ett handbollsspel.

Medan fotboll eller beachvolleybollsmatcher kan spelas utomhus är handboll endast tillåten inomhus. Området för denna sport har sin egen storlek 40 x 20 meter. Bollen som väger 425-480 g används av män, men projektilens vikt för kvinnor är 325-380 gram. Spelet innehåller två halvor, vardera med 30 minuter. Bryt mellan halvorna 10 minuter.

Målet med sportspelet är att kasta bollen i motståndarens mål. Du kan inte närma dig målet närmare än sex meter och kasta det, annars räknas inte målet. Fältspelare spelar bollen med händerna. Laget med flest mål vinner. Lagmålvakten får försvara målet med vilken kroppsdel som helst.

Om det blir oavgjort i matchen efter att två halvlekar har löpt ut tilldelas ytterligare två övertider på 5 minuter. Vid lika poäng utses ytterligare en hälft, och om det efter det dras på resultattavlan kommer en serie fria kast att tilldelas och båda lagen gör 5 skott till motståndarens mål från sju meter märke.

I modern tid finns det professionella handbollsligor. Allvarliga stora turneringar i denna sport hålls. Såsom världs- och EM.

Denna sport spelas av både män och kvinnor. Handboll är en del av sommar-OS-programmet.