FIFA World Cup: Resultatet Av Den Tionde Speldagen I FIFA World Cup

Den 21 juni var Brasilien värd för matcherna i andra omgången i grupp F och G i världsmästerskapet. Som en del av den tionde speldagen i turneringen gick lag från Argentina, Iran, Tyskland, Ghana, Nigeria och Bosnien och Hercegovina in i brasilianska städer. Speldagen kännetecknades inte av den prestation som åskådarna till världscupen 2014 redan är vana vid. Endast 6 mål gjordes i tre matcher.

2014 FIFA World Cup: resultatet av den tionde speldagen i FIFA World Cup

Landslagen i Argentina och Iran var de första som kom in på fältet under den tionde speldagen. Många experter förutspådde en framgångsrik seger för de framstående sydamerikanerna, men i verkligheten blev allt lite annorlunda. Argentinas landslag hade en mycket dålig match. Trots det faktum att sydamerikanernas besittning av bollen redan under första halvåret var mer än 70%, försvarade de iranska spelarna ganska lugnt och lät inte argentinerna skapa extremt farliga ögonblick. Första halvlek slutade utan mål. 90 minuter av mötet glädde inte heller publiken med mål. Det verkade för alla som att spelet skulle sluta oavgjort, men den argentinska kaptenen hade sitt ord. Lionel Messi gjorde ett mål under den kondenserade tiden med en vacker dribbling i utanför Irans direktlinje. Argentina ryckte segern under de sista minuterna, och med sex poäng toppar tabellen i Grupp F.

Spelets andra match visade sig vara väldigt spännande. Landslagen i Tyskland och Ghana spelade inbördes. Trots att åskådarna inte såg några mål under första halvlek såg själva matchen väldigt intressant ut. Befrielsen kom under andra hälften av mötet. I början av andra halvlek gjorde tyskarna mål. Efter några minuter kunde afrikanerna återhämta sig och gick sedan helt framåt. Tyskland förlorade 1 - 2. Samtidigt kan man inte säga att resultatet inte var enligt spelet. Men tyskarna lyckades vinna tillbaka den andra bollen. Ersatt av Klose gör han sitt första mål i den aktuella turneringen och 15 i matcher vid världsmästerskapen. Slutresultatet för mötet är en strid 2 - 2, som har blivit den mest produktiva hittills i turneringen.

I speldagens sista match kände åskådarna igen ett annat lag som till och med förlorade sina teoretiska chanser att nå slutspelet. I Cuiaba slog nigerianerna landslaget i Bosnien och Hercegovina med ett lägsta poäng på 1 - 0. Européerna kan mycket väl presentera en förevändning för domaren, för även med lika poäng tog linjedomaren från Nya Zeeland en ren boll från Dzeko, fixa en falsk offside position. I slutet av halvleken gjorde afrikanerna poäng, men européerna kunde aldrig återhämta sig. Det sista nederlaget 0 - 1 berövar bosnierna chanserna att fortsätta kampen för att nå slutspelet.