Hur Det Ryska Ishockeylandslaget Presterade Vid Världsmästerskapet

2012 års världsmästerskap i ishockey ägde rum 4 till 20 maj. Spelen hölls i två grannländer: Finland och Sverige, närmare bestämt i deras huvudstäder - Helsingfors och Stockholm.

Hur det ryska landslaget för ishockey spelade under världsmästerskapet 2012

De 16 landslagen delades in i två grupper: Rappu N, som spelade de inledande etappmatcherna på isen i Hartwall Arena i Helsingfors, och Group S (som inkluderade det ryska landslaget), som spelade den inledande etappen på Globe Arena i Stockholm. Enligt resultaten från matcherna nådde följande lag slutspelet: från grupp H - landslagen i Kanada, USA. Finland och Slovakien, från grupp S - lag från Ryssland, Sverige, Tjeckien och Norge. Det ryska landslaget var det enda som vann alla de 7 matcherna i den inledande etappen.

Sedan spelade vårt lag konsekvent matcher med det norska landslaget i kvartfinalen, efter att ha vunnit med poängen 5: 2, och med det finska landslaget i semifinalen, efter att ha vunnit med poängen 6: 2. I det sista slutmötet skulle hon spela med det slovakiska landslaget, som besegrade kanadensarna i kvartfinalen (4: 3) och i semifinalen - Tjeckerna (3: 1).

Matchen om guldmedaljerna ägde rum den 20 maj på isen i Hartwall Arena. Stadion var fylld till kapacitet. Det ryska landslaget ansågs vara den otvetydiga favoriten, men slovakerna borde aldrig ha underskattats. Det faktum att de nådde finalen och slog sådana formidabla rivaler som kanadensare och tjeckar, sa mycket.

Och slovakerna bevisade omedelbart att de är mycket beslutsamma. Redan i andra minuten av den första perioden öppnade de ett konto! Kaptenen på deras landslag Z. Haro överraskade vår målvakt med ett kraftfullt kast från den blå linjen. En sådan start kunde ha avskräckt vem som helst, men till våra spelares kredit blev de inte förvirrade, tog initiativet och började skapa farliga ögonblick vid porten till det slovakiska laget. I den 10: e minuten gjorde Datsyuk en exakt långdistanspassning till Ovechkin, han sprang in i zonen och gjorde en passning från vänster sida till Semin, som kastade pucken i målvakten Lacos mål. Den andra delen av perioden hölls i tvåkantiga attacker, lagen lämnade till pausen med samma poäng 1: 1.

I den 6: e minuten av andra perioden gjorde våra hockeyspelare det andra målet, Perezhogin gjorde. Och i den 14: e minuten blev ställningen 3: 1, när Tereshchenko och Shirokov skickligt genomförde en två-mot-en-utgång. Efter bara två minuter flög pucken in igen i Lacos port efter ett kast från Semin, som kom en mot en med den slovakiska målvakten.

Våra hockeyspelare "fick modet" och även om slovakerna envis motstod, motattacker, var resultatet av matchen redan klart. Under den tredje perioden gjorde det ryska landslaget ytterligare två mål för slovakerna och släppte in ett som svar när de spelade i minoritet. Slutresultatet är 6: 2 till vår fördel. Det var en mycket vacker och välförtjänt seger! Alla sportkommentatorer noterade enhälligt den höga nivån i vårt lag, vilket inte lämnade motståndaren någon chans.