Ytterligare En Guldmedalj I Bobsläde Vid OS

På den sista tävlingsdagen kunde bobsledare vinna en guldmedalj, vilket säkerställde att det ryska laget vann medaljställningen.

Ryska fyra vinnare

Kulminationen av den sista olympiska dagen i tävlingen var inte bara de ryska skidåkarnas seger utan också bobsledarna. De fyra av Alexander Zubkov kunde vinna ytterligare en medalj med högsta värdighet, vilket blev det trettonde guldmedaljen för det ryska landslaget. Team bobsleigh-tävling är en av de svåraste, eftersom alla felaktiga beslut kan ta bort medaljen. När allt kommer omkring beror segern i denna sport samtidigt på fyra idrottare.

Alexander Zubkov har redan två gånger motbevisat vidskepelsen att standardbäraren inte kommer att kunna vinna de olympiska spelen. Ryska idrottare hade tur att de deltog i deras inhemska bobbana "Sanki". När allt kommer omkring hade de tid att köra in det. Efter det första försöket blev det klart att Zubkov, Voevoda, Negodailo och Trunenkov hade kommit till Sotji för att vinna. Inte alla försök lyckades för det ryska laget. Så under andra nedstigningen gjorde idrottarna flera misstag, men detta påverkade inte den slutliga anpassningen i hög grad.

Två lag kämpade om guldmedaljen - representanter för Lettland och Ryssland. Pauserna efter det tredje försöket var minimala, så det var viktigt för ryska bobsledare att slutföra sitt lopp rent och utan misstag. Den totala tiden för att slutföra rutten var 3 minuter och 40, 60 sekunder. De lettiska fyra förlorade bara 0, 09 sekunder för Zubkovs lag. Teamet från USA ryckte upp till tredje plats.

Efter ännu en triumferande seger den sista tävlingsdagen kunde det ryska laget överträffa sitt eget medaljrekord som sattes 1976. Enligt resultaten från alla dagar i de olympiska spelen har det ryska laget 33 medaljer.