FIFA World Cup: Hur Landslagen I Nigeria Och Bosnien Och Hercegovina Spelade

Den 21 juni var Cuiaba värd för den avgörande matchen för Nigeria-lag och Bosnien och Hercegovina i den andra omgången av FIFA-VM i Brasilien. Båda lagen i de första matcherna visade inte det bästa resultatet: Nigeria gjorde oavgjort och Bosnien förlorade. Därför var spelet i Cuiaba avgörande för dem när det gäller kampen för att nå nästa steg i turneringen.

2014 FIFA World Cup: hur landslagen i Nigeria och Bosnien och Hercegovina spelade

Nigerianerna och bosnierna fick, efter att ha vunnit matchen emellan, att göra de tre första poängen i turneringen, vilket skulle ha behållit deras förhoppningar om att nå nästa etapp av världscupen. Spelet startade inte i den snabbaste takt. Det bör noteras att staden Cuiaba är den hetaste av alla städer som är värd för VM-matcher i Brasilien. Det är dock sannolikt inte värmen som påverkade bristen på en svindlande takt. Spelet var mycket viktigt, så lagen försökte spela med tanke på sitt eget mål och eliminera misstag.

På 20 minuter av mötet gör bosnierna ett mål. Dzeko, efter att ha fått en underbar passning från skärpedjupet, sprängde in i straffområdet och träffade målet. Linjedomaren lyfte dock flaggan och krävde en offside-position. Omspelningen visade tydligt att domaren från Nya Zeeland hade grov fel. I själva verket tog han ett rent mål från bosnierna.

Bosniens fans hoppades att rättvisa skulle råda i spelet. Detta hände dock inte. I den 29: e minuten slog Peter Odemwingie porten efter ett pass till Eminika. Den senare ramlade vänsterflanken i det bosniska försvaret och gav en passning till Peter, som skickade bollen mellan benen på den bosniska målvakten. Den första halvan slutade med en minimal fördel för afrikanerna.

Efter pausen försökte Bosnias spelare föra sig fram till nigerianernas port. Men européerna lyckades inte attackera åtgärder. Spelarna i Nigeria själva kunde skapa en farlig målchans i mitten av andra halvlek. Bosnien räddades av målvakten, dessutom två gånger. Först avledde Begovic ett farligt slag och upphävde sedan, i fortsättningen av afrikanernas attack, utgången till målet för Nigeria-anfallaren.

Européerna missade den mest realistiska chansen att vinna tillbaka under de sista sekunderna av matchen. I den sista attacken fick Edin Dzeko möjligheten från den mest fördelaktiga situationen att bryta igenom på mål från gångarna i Nigerias straffområde. Men afrikanerna räddades av målvakten och sedan av målstolpen.

Slutresultatet 1 - 0 till förmån för Nigeria skickar bosnierna att packa sina väskor, och afrikanerna har en god chans att göra det ur grupp F.