VM Om Fotboll: Hur Var Matchen Bosnien Och Hercegovina - Iran

Innan sista matchen förlorade bosnierna alla chanser att fortsätta slåss i slutspelet i FIFA-VM. Men européerna planerade att vinna minst en match i turneringen. Den sista rival för dem var det iranska laget, som före matchen av den tredje omgången i grupp F, i fall av seger, hade teoretiska chanser att fortsätta kampen i slutspelet i fotbolls-VM.

VM 2014 om fotboll: hur var matchen Bosnien och Hercegovina - Iran

Bosnien laget verkade ha en starkare lista i namn. Åtminstone många bosniska fotbollsspelare spelar för kända klubbar i Europa. Iranierna ser mycket mer blygsamma ut mot sin bakgrund. Kanske bestämde detta Bosniens territoriella fördel.

Européerna började matchen mer aktivt. Edin Dzeko hade redan en chans under de första minuterna, men kunde inte träffa porten från en utsiktspunkt. Den bosniska anfallaren gjorde ett mål lite senare. Tjugotre minuter senare sköt Dzeko rakt in i hörnet på iranernas mål utanför straffområdet. Européerna tog ledningen 1 - 0.

Det iranska laget i första halvlek kan urskiljas genom ett farligt slag mot ribban för bosniernas mål. Shojayei, en minut efter att iranierna missade bollen, träffade farligt målet. Det iranska landslaget saknade ganska mycket ett mål.

Den första halvan av mötet avslutades med en minimal fördel för bosnierna 1 - 0.

Under andra halvåret ökade bosnierna sin ledning. Efter misstaget från de iranska fotbollsspelarna på deras planhalva spelade européerna en kombination som slutade med ett annat mål. Pjanich utmärkte sig i den 59: e minuten. Efter detta mål var vinnaren av matchen redan lätt att förutsäga.

Men iranierna lämnade inte fältet utan sitt mål. I den 82: e minuten stängde Reza Guchannejhad passet från vänsterflanken i Irans attack. 2 - 1 leddes fortfarande av bosnierna. Iran hade möjlighet att ta åtminstone en oavgjort, men detta hände inte.

Alla hopp från de iranska fotbollsspelarna och fansen krossades av Avdiy Vrshaevichs mål, som följde direkt efter att iranierna gjorde ett mål. En snabb attack från européerna ledde till att resultatet i 83: e minuten var 3 - 1 till förmån för Bosnien.

Bosnierna vann den första och sista VM-segern i Brasilien, medan iranierna gjorde det första och enda målet i turneringen. Nu är båda lagen på väg hem.