FIFA World Cup: Totalt 14: E Matchdag

Den 14: e speldagen gav åskådarna de kommande fyra matcherna vid FIFA World Cup. De senaste matcherna i grupp E och F spelades av lagen i Argentina, Nigeria, Bosnien och Hercegovina, Iran, Ecuador, Frankrike, Honduras och Schweiz.

2014 FIFA World Cup: totalt 14: e matchdag

Dagens mest spektakulära spel var mötet mellan landslagen i Argentina och Nigeria. Sydamerikanerna har redan säkrat sig in i slutspelet, så spelarna i detta lag behövde inte oroa sig för det slutliga resultatet, liksom Nigeria-laget, som hade goda chanser att fortsätta slåss vid VM. Under första halvlek såg publiken tre mål, de första två gjordes redan i fjärde minuten - sydamerikaner och afrikaner utbytte mål. Under den kondenserade tiden av första halvleken satte Messi Argentina fram med 2 - 1. Efter pausen såg publiken åter utbytet av mål i början av halvleken. Först gjorde afrikanerna poäng och sedan tog argentinerna ledningen igen. Det slutliga resultatet av mötet är 3 - 2 till Argentina. Messi gjorde två mål. Nu spelar sydamerikanerna 1/8 med Schweiz, och nigerianerna möter det franska laget.

I den andra matchen i grupp F slog Bosniens landslag lätt det iranska laget. Slutresultatet för mötet är 3 - 1 till förmån för européerna. Denna seger gav dock inte Bosnias spelare rätt att kvalificera sig från gruppen. Européerna, tillsammans med Irans spelare, åker hem.

I grupp E mötte det franska landslaget Ecuador. Européerna har redan löst problemet med att nå nästa etapp i turneringen, så på fältet i Rio de Janeiro såg publiken många franska spelare bland suppleanterna. Mötet gav inte publiken några mål, det slutade med poängen 0 - 0. Detta resultat leder Frankrike till slutspelet och skickar det ecuadorianska laget hem.

Det schweiziska landslaget i sin slutmatch i grupp E besegrade Honduras med ett torrt poäng på 3 - 0. Schweiziska anfallaren Jerdan Shaqiri lysade i matchen. Han gjorde ett hattrick. Det första målet visade sig vara särskilt vackert när Shakiri skickade bollen in i de nio av Honduras mål med en spark utanför straffområdet. Resten av matchen dominerades av européerna. Shakiri gjorde ytterligare två mål. Européernas seger förde det schweiziska landslaget från andra plats i grupp E till Argentina i 1/8 finalen i VM.