FIFA World Cup: Hur Tyskland Spelade Sin Andra Match Vid VM I Brasilien

Den 21 juni var staden Fortaleza värd för tyskarnas andra match i gruppspelet vid FIFA World Cup. Konkurrensen för det tyska landslaget i grupp G var kompromisslösa afrikanska fotbollsspelare från Ghana-landslaget.

2014 FIFA World Cup: hur Tyskland spelade sin andra match vid VM i Brasilien

Nästan 60 000 åskådare på arenan i Fortaleza och ett ännu större antal fotbollsfans såg den mest intressanta matchen mellan Tysklands land och Ghana på TV-skärmar. Spelet började livligt. Bollen dröjde praktiskt taget inte mitt i fältet. Båda lagen syftade främst till att attackera motståndarens mål. Under första halvåret såg publiken dock inte de mål som gjordes. Det måste sägas att tyskarna hade en liten fördel under de första 45 minuterna, men afrikanska spelare attackerade också Neuer mål flera gånger farligt. Oftast sköt ghananerna på mål utanför straffområdet. Lagen lämnade till pausen med 0 - 0.

Andra hälften av mötet började mycket glatt. Först, i den 5: e minuten, slog Mario Götze portarna till afrikanerna efter ett verifierat flöde från flanken. Goetze slog huvudet, men bollen rickade in i tyskarens lår och studsade därmed i mål. Tyskland ledde 1 - 0. Ghanas spelare studsade dock snart tillbaka. Redan i den 54: e minuten, efter en flank, slog Andre Ayyu tyskarnas port med huvudet. Efter att målet var gjort ökade afrikanerna anständigt tempoet och försökte kontraanfalla farligt. Tyskarna spelade det första numret. Som ett resultat ledde en snabb attack av afrikanerna i 63 minuter till ett mål. Asamoah Gyan tar en chockposition och skjuter precis in i det bortre hörnet av tyskarnas mål. Afrikaner kommer fram 2 - 1.

Det verkade som om en känsla mycket väl kunde hända i matchen, för även om tyskarna hade skarpa attacker, saknade de en hel del innan ett mål. Den tyska spelarklassen har dock tagit sin vägtull. På 71 minuter gör vikaren Miroslav Klose sitt första mål i turneringen och 15 i matcher vid världsmästerskapen. Tyskarna jämför poängen - 2 - 2.

Därefter fick Tyskland möjlighet att göra fler mål och ghananerna attackerade farligt och slog utanför straffområdet mot tyskarnas mål. Domarens slutliga visselpipa fixade emellertid 2 - 2.