Belgien - Algeriet: Hur Rysslands Rivaler Började Vid VM

Den 17 juni, vid VM i Brasilien, startar matcher i Grupp H, där det ryska landslaget kommer att spela. De första som kom in på arenan i Belo Horizonte var landslagen i Belgien och Algeriet.

Belgien - Algir_

På Mineirao-stadion såg cirka 65 000 åskådare en mycket intressant och spännande match. Det belgiska landslaget före turneringens start var en "mörk häst" - ett lag som du kan förvänta dig mycket av. Detta är ingen tillfällighet, eftersom belgarna har en anmärkningsvärd generation spelare som spelar i toppklubbar i Italien, England och andra europeiska mästerskap.

Den första halvan dominerades av européerna, men den senare misslyckades med att skapa superfarliga chanser vid Algeriets portar. Afrikanerna kunde inte bara försvara sitt mål utan också göra mål. Feguli omvandlade en straffspark på 25 minuter. Algeriet tog ledningen och många afrikaner på arenan och framför TV-skärmar började glädja sig. Första halvåret slutade precis så - med en minimal fördel för Algeriet.

Under andra hälften av mötet förbättrades det belgiska landslaget avsevärt och visade sin överlägsenhet i klassen. Mark Wilmots gjorde alla tre ersättare, som var avsedda att spela en avgörande roll. Andra halvan av halvåret var i högkvalitativa och skarpa attacker från européerna, och i den 70: e minuten skickade spelaren från Manchester United och det belgiska laget Fellaini bollen i mål efter en lysande serv i straffområdet. Den runda träffade tvärstången och passerade linjen. Målet visade sig vara väldigt vackert.

Efter att målet var gjort ökade belgierna sin takt ännu mer. Bara 10 minuter senare, i en exemplifierande kontring i flera passningar, levererade belgarna bollen till Napoli-spelaren Dries Mertens, som sköt oemotståndligt i mål. Ersättaren spelar igen. 2 - 1 leddes av européerna.

I slutet av matchen kunde Belgien ha gjort mer, men poängen på resultattavlan har inte förändrats. Européerna kunde vända tidvattnet i matchen till deras fördel, vilket bekräftade tendensen för världscupen att ett mål som fortfarande görs inte löser någonting. Ytterligare en viljesterk seger i mästerskapet, och Belgien får de tre första poängen i grupp H, och det algeriska landslaget har visat sig vara en mycket kompromisslös rival, med vilken det är svårt för erkända mästare att spela.