Hur Ryssland Presterade Vid OS I London

Den 12 augusti ägde stängningsceremonin av sommar-OS 2012 i London rum. Alla tävlingar har hållits, medaljer har tagits emot, och nu kan vi prata om hur det ryska laget presterade på dem.

Hur Ryssland presterade vid OS i London

Enligt medaljställningen ligger Ryssland på fjärde plats, bara efter lag från USA, Storbritannien och Kina. Landet ser väldigt värdigt ut. Den här gången vann fler utmärkelser än vid OS i Peking. Ryska idrottare vann medaljer i 20 sporter, varav 24 var guld. De mest framgångsrika var sådana discipliner som volleyboll, promenader, rytmisk gymnastik, boxning, team allround, synkroniserad simning, hammarkast, fristilbrottning, springning 3000 meter med hinder, judo, rodd och kanotpaddling, springning 800 meter, hopphöjd. Dessutom har ryska idrottare tjänat 26 silver- och 32 bronsmedaljer. När det gäller det totala antalet medaljer kom landet på tredje plats.

Rysslands idrottsminister Vitaly Mutko medger att landets landslag har visat sig bra i tävlingen. Idrottarna stod inför uppgiften att överträffa resultatet av OS i Peking, och de gjorde det. Dessutom har OS i London blivit de mest framgångsrika för ryssarna de senaste åren.

Vid OS i London fanns inga skandaler förknippade med orättvis domning i förhållande till Ryssland. Inhemska idrottare märktes inte heller vid användningen av dopning, med undantag för cyklisten Victoria Baranova, som diskvalificerades redan före OS-början.

Och Royal Statistical Society, tillsammans med statistiker från Imperial College London, skapade en egen tabell över resultat för OS, med hänsyn till antalet medaljer som vunnits, landets befolkning, landslagsstorleken och BNP per capita. Efter att ha analyserat alla faktorer har forskare skapat sina egna betyg och placerat Ryssland på första plats. Resultaten av statistiska beräkningar publicerades i den brittiska tidningen The Guardian.