Världscupens Historia Under 2000-talet

Innehållsförteckning:

Alla fans på planeten ser fram emot den viktigaste fotbollsturneringen under fyraårsperioden - VM. Mundials samlar miljontals åskådare, vinnarna av mästerskapet kommer för alltid att skriva in sina namn i sportens historia. Världsmästerskapet är en riktig sportfestival som inte kan lämna likgiltig någon som på något sätt är kopplad till sport.

Världscupens historia under 2000-talet

Hittills har fem fotbolls-VM ägt rum under 2000-talet. VM-geografin var omfattande - turneringarna hölls i Europa och Asien, på de afrikanska och sydamerikanska kontinenterna.

VM 2002 i Japan och Sydkorea

2002 hölls FIFA-VM i Asien för första gången. De länder som fick rätt att vara värd för VM var Sydkorea och Japan. Det ryska landslaget deltog i denna turnering. Turneringen slutade inte med något anmärkningsvärt för våra fans. Ryssarna kunde inte lämna gruppen.

Världsmästerskapet 2002 präglades av många förnimmelser, inklusive övergången av Senegals landslag till kvartfinalen, semifinal med deltagande av landslag i Turkiet och Sydkorea. I slutet av turneringen vann turkarna bronsmedaljer, och i slutmatchen besegrade det brasilianska landslaget Tyskland med 2: 0. Brasilianernas seger var den femte i deras historia vid världscupen. Turneringens toppscorer med åtta mål på sju möten var den stora brasilianska anfallaren Ronaldo.

2006 års VM i Tyskland

År 2006 var det tyskarnas tur att vara värd för fotbolls-VM. Det ryska landslaget kunde inte klara kvalet för VM och spelade inte vid huvudvärldsturneringen.

Världsmästerskapet kommer ihåg för sina många enastående matcher. Lionel Messi debuterade på dem i det argentinska landslaget. Det är sant att argentinerna inte lyckades på VM. Förutom värdarna, tyskarna, som förlorade i semifinalen mot italienarna. Men det tyska landslaget kunde vinna mästerskapets bronsmedaljer och slå Portugal. Italienare blev mästerskapets triumfer. I en straffkonstruktion i den avgörande matchen överträffade de det franska landslaget (1: 1; 5: 4). Denna turnering var den sista i landslaget för Zinedine Zidane - en stor spelare som personifierade en hel era i fransk fotboll.

VM 2010 i Sydafrika

2010 nådde en riktig fotbollsresa den afrikanska kontinenten. För första gången i historien hölls planetens fotbollsmästerskap på den afrikanska kontinenten. Bland de levande minnesvärda händelserna som följer med mästerskapet kan man notera atmosfären på läktaren. Vid alla matcher använde afrikaner vuvuzelas - speciella rör som skapade ett ojämförligt ljud.

Spelskomponenten i mästerskapet var inte så ljus. Vinnarna var spanjorerna, som visade "pragmatisk" fotboll. I allmänhet var mästerskapets effektivitet inte på högsta nivå. Mästerskapen, Thomas Müller, gjorde bara fem mål på sex möten. Holländarna vann silvermedaljen och det tyska landslaget vann bronsen. Ryssland deltog inte i mästerskapet.

2014 års VM i Brasilien

Det verkar inte finnas något bättre land att vara värd för FIFA-VM än Brasilien. Hela världen störtade i atmosfären av en fantastisk semester. Och utan det väntade fotbollslandet på världsturneringen. Det var sant att brasilianernas drömmar inte var avsedda att förverkligas. Hemmalaget led ett krossande nederlag i semifinalen mot Tyskland 1: 7, innan de förlorade mot Nederländerna i bronsmedaljmatchen. Mästarna i mästerskapet var tyskarna, som stoppade Lionel Messis lag i finalen i det argentinska landslaget.

Det ryska landslaget deltog i turneringen. Som för 12 år sedan kunde ryssarna inte lämna gruppen.

VM 2018 i Ryssland

Striderna i hemmets världscup är fortfarande färska i minnet för ryska fans. Det var en semester för hela landet. Vårt landslag gav levande känslor till alla inhemska fotbollsfans med sitt spel. Resultatet är logiskt - att nå kvartsfinalen i mästerskapet, där det ryska landslaget bara försvann mot straffens framtida finalister i kroaterna. Segern i Ryssland firades av det franska laget. För fransmännen var detta den andra triumfen i historien. Kroatierna slutade på andra plats och en fantastisk generation av belgar lyckades vinna tröstfinalen mot britterna.

Toppskytten för det mästerskapet var Hari Kane. England och Tottenham anfallare har 6 mål på sju matcher.