Hur Stanley Cup-finalen Slutade

Stanley Cup-finalen är en serie dragningar i National Hockey League-säsongen, varefter vinnaren av den eftertraktade pokalen bestäms. Två mästarteam kämpade mot varandra: New Jersey Devils och Los Angeles Kings.

Hur Stanley Cup-finalen slutade

I det första spelet i Stanley Cup-slutspelet i Newark slog Los Angeles Kings sina rivaler 1–2. I början av mötet, under den första perioden, skickade Colin Fraser lämpligt pucken in i New Jersey-teamets portar. Under den andra perioden utjämnade Anton Volchenkov resultatet. Den tredje perioden gick oförändrad, men på övertid tog Los Angeles ledningen.

Det andra spelet slutade också till förmån för Los Angeles Kings. Med samma poäng 1: 2 överlämnade New Jersey-spelarna sitt mål. Den första pucken gick in i Devils-målet från den motsatta försvararen Drew Doughty. I början av den tredje perioden studsade New Jersey tillbaka. Slutresultatet sattes i övertid till förmån för Los Angeles av Jeff Carter.

Den tredje matchen i Stanley Cup-finalen hölls i Los Angeles. Teamet med samma namn besegrade sina rivaler med poängen 4: 0 och ökade därmed ledningen på poäng i serien: 3: 0 till förmån för Los Angeles Kings.

Först i den fjärde matchen lyckades New Jersey börja återta. Den 6 juni ryckte laget en poäng i serien genom en 1: 3-seger över Los Angeles. Intressant var att alla mål gjordes under den tredje perioden. Patrick Eliash, Ilya Kovalchuk och Henrik utmärkte sig. Drew Doughty försökte utjämna poängen och slog motståndarens mål med den enda pucken.

Nästa match, "New Jersey", bekräftade sin avsikt att slåss om Stanley Cup. Los Angeles besegrades igen, den här gången 2-1. Spelet spelades i Newark och var Los Angeles Kings första borta nederlag.

Det avgörande, sista spelet i slutspelet i Stanley Cup ägde rum den 11 juni 2012 i Los Angeles. Upprörd över tidigare nederlag mötte Los Angeles Kings två mål från Jeff Carter och två från Trevor Lewis. Adam Henrik från New Jersey Devils tänkte inte ge upp och markerade målet med ett mål. Men detta gjorde Los Angeles bara mer rasande: Dustin Brown och Mathieu Green satte slutresultatet 6: 1. Stanley Cup-finalen slutade med att Los Angeles vann 4-2-serien.