Som Slutade Tredje Vid FIFA World Cup

Den näst sista dagen av VM i Brasilien ägde sig matchen om bronsmedaljerna till VM. Landslagen i Brasilien och Nederländerna möttes på den nationella arenan Brasilia.

Som slutade tredje vid FIFA World Cup 2014

Spelet för mästerskapsvärdarna började mycket dåligt. Redan i 3: e minuten av mötet öppnade Van Persie poäng efter att ett kontroversiellt straff tilldelades. Vid omspelningen var det tydligt att Silvas brott mot Robben fortfarande låg utanför lådan. Domaren märkte dock inte detta. Nederländerna tog ledningen 1 - 0.

I den 16: e minuten fick Blind hela Brasilien komma ihåg mardrömmen i semifinalmatchen. På grund av trögheten i försvaret från mästerskapets värdar sköt Blind Cesar utanför straffområdet. Men även i denna situation, vid tidpunkten för flankpasset till den holländska mittfältaren, varifrån baldakinen gick in i straffområdet, var en offside-position synlig. Ställningen blev 2 - 0 till européernas fördel. Detta gav det brasilianska laget lite chock. Efter två mål gjorde européerna attacker oftare och skarpare.

Först under andra hälften av inledande halvlek kunde brasilianerna visa sin attackpotential. De största hoten mot nederländskt mål var dock först efter fasta matcher. Som ett resultat lyckades Brasilien aldrig göra mål. Lagen gick paus med Nederländerna 2-0 framför.

Under andra halvan försökte brasilianerna att eskalera situationen vid motståndarens mål, men det bör erkännas att det inte fanns några verkliga hundraprocentiga chanser att fånga det nederländska målet. Européerna gav bollen till sydamerikanerna, medan de själva försökte spela på kontringar.

Bland de farliga attackerna i Brasilien kan Ramirez spark från strafflinjen noteras, men bollen flög förbi mållinjen.

I 68: e minuten gjorde domaren igen ett misstag till förmån för européerna. Oscar sköts ner i det holländska straffområdet, men domaren fixade brasilianarens simulering istället för att peka på en punkt. Detta ögonblick påverkade också det redan nedmonterade Brasilien negativt.

I slutändan missade brasilianarna det tredje målet i sitt eget nät. Redan under den kondenserade tiden spelade holländarna en bra kombination på kontringen, vilket Wijnaldum avslutade med ett exakt slag.

Matchens slutresultat är ytterligare ett nederlag för Brasilien. Den här gången besegrade Nederländerna turneringsvärdarna med en poäng på 3 - 0. Detta gjorde det möjligt för européerna att bli bronsmedaljer i fotbolls-världsmästerskapet. Värdarna för VM 2014 lämnades utan mästerskapsmedaljer.