Som Blev Den Paralympiska Mästaren I Ryssland

XIV Summer Paralympic Games hölls i London den 29 augusti till 9 september 2012. Nästan 4200 idrottare med funktionshinder från 166 länder deltog i dem, som tävlade om 503 uppsättningar utmärkelser i 20 sporter. Ryssarna spelade mycket framgångsrikt i London efter att ha förbättrat de resultat som vårt team visade vid de tidigare spelen för fyra år sedan.

Vem blev den paralympiska mästaren i Ryssland

Vid de tidigare paralympiska spelen i Peking var ryska idrottare i det inofficiella medaljstället åttonde med 63 medaljer, varav 12 guld. Resultaten av dessa Paralympics - 102 medaljer och den andra övergripande lagplatsen i denna indikator. Det största antalet utmärkelser - 46 - togs till landet av paralympiska idrottare, som kunde klättra 19 gånger till det högsta steget på pallen, 12 gånger var andra och 15 gånger var tredje.

Löparen Evgeny Shvetsov från Mordovia blev tre gånger mästare - han vann på avstånd på 100, 400 och 800 meter, samtidigt som han satt nya världs- och paralympiska rekord. Hans kollega Elena Ivanova uppnådde ett liknande resultat - hennes guldmedaljer vann på avstånd 100, 200 meter och i stafetten 4 x 100 meter. Margarita Goncharova deltog i guldstafetten med henne, som samlade en samling med tre högsta och en silvermedalj från London Paralympics. Dessutom tillade hon guld i långhopp till tre medaljer i löpande discipliner.

Standardbäraren av det ryska landslaget vid öppningsceremonin var Alexei Ashapatov, som förlorade benet för 10 år sedan, mästaren i det tidigare paralympiska idrottsforumet i Peking. I London bekräftade han sin överlägsenhet i kulstöt och diskuskast, vilket satte ett nytt världsrekord i den andra disciplinen. Långhopparen Gocha Khugaev från Nordossetien vann en guldmedalj, men slog den nuvarande världsprestationen tre gånger i rad.

Ett mycket viktigt bidrag till prestationen för det ryska landslaget gjordes av teamet av simmare - de vann 42 priser - 13 guld, 17 silver och 12 brons. I denna form sticker Oksana Savchenko från Bashkiria ut - hon har fem toppplatser och ett världsrekord. Nu är Oksana en åtta gånger paralympisk mästare. Totalt sett kunde ryska simmare i London förnya världens högsta prestationer sex gånger.

Bågskyttarna Timur Tuchinov, Oleg Shestakov och Mikhail Oyun tog hela pallen i de enskilda tävlingarna. Och några dagar senare lade alla till i sin samling ytterligare ett guldpris för att vinna en lagkonkurrens i denna sport.

De ryska paralympierna, till skillnad från kineserna som vann flest medaljer, deltog i endast hälften av de discipliner som presenterades på forumet. Därför har landslaget för idrottare med funktionsnedsättning mycket goda tillväxtmöjligheter för nästa Paralympics.