FIFA World Cup: Hur Spanien Förlorade Mot Chile

Den 19 juni, i dagens andra match på den berömda arenan i Rio de Janeiro "Maracana", ägde den avgörande matchen för det spanska landslaget för fortsättningen av kampen i VM. Motståndarna till de nuvarande världsmästarna var de orubbliga chilenarna.

Ispania - Chili_

Det spanska landslaget, som förlorade mästerskapets inledande match mot Nederländerna (1 - 5), hade ingen rätt att göra ett misstag i duellen med chilenarna. Huvudtränaren för den "röda raseriet" gjorde ett antal förändringar i lagets startuppställning. Speciellt fanns det ingen plats vid basen av den berömda mittfältaren Xavi. Spanjorerna behövde en seger för att fortsätta kampen för att komma ut ur gruppen.

Matchen började med en farlig attack från sydamerikanerna, men det fanns inget snabbt mål. Spanjorerna svarade med ett gripande ögonblick, men målvakten räddade det chilenska landslaget. I den 20: e minuten av mötet fick de spanska spelarna, efter att ha förlorat bollen mitt på fältet, en snabb kontring på sitt eget mål, vars resultat var bollen av Eduardo Vargas. Chiles landslag tog ledningen, men vid den tiden verkade det som att detta inte gav sydamerikanerna något.

Några minuter senare slog Diego Costa på nära håll på mål, men missade målet. Och sedan fick Spanien det andra målet i sitt eget nät. I slutet av första halvlek slog Alexis Sanchez en frispark, men Casillas räddades. Men bollen studsade till Chiles spelare Charles Arangis, som sköt från en tå till målet. Det var 44 minuter i halvlek och chilenarna tog ledningen 2 - 0. Första halvan av mötet var över.

I det andra spelsegmentet rusade spanjorerna till attack. Busquets hade en stor chans, men han lyckades inte träffa det nästan tomma målet från några meter. Chilenarna å andra sidan tänkte inte ens på att attackera under första hälften av andra halvlek utan behöll försvaret. Det måste erkännas att sydamerikanerna gjorde det. Spanien har inte skapat så mycket som fansen vill.

Efter 70 minuter började chilenerna göra sällsynta kontringar. I en av dem kunde Mauricio Isla "döda" hela intrigerna. Juventus-spelaren kunde dock inte slutföra passet. Isla gled in i tacklingen efter bollen och sköt ovanför målets tomma hörn. Därefter fortsatte spanjorerna i smärtor att anfalla, levererade långskott, men Chiles målvakt Bravo tillät inte bollen att passera mållinjen.

Slutresultatet 2 - 0 till Chiles fördel gör det möjligt för spanjorerna att börja packa sina väskor och förbereda sig för att flyga hem. Sydamerikanerna hämtar holländarna och i den tredje omgången spelar de om första platsen i grupp B. Hittills har Chile och Nederländerna 6 poäng vardera.