FIFA World Cup: Resultat Från Mötet Spanien - Nederländerna

Den brasilianska staden El Salvador har fått hedern att vara värd för en av de mest efterlängtade matcherna i VM-gruppspelet. Den 13 juni, på Fonte Nova-stadion, som rymmer mer än 50 000 åskådare, kolliderade fotbollsjättarna: Spanien konfronterade Nederländerna.

2014 FIFA World Cup: resultat från mötet Spanien - Nederländerna

De första 45 minuterna av spelet lämnade inte likgiltiga fans intresserade av kvalitetsfotboll. Passion, skicklighet, känslor - allt detta kunde publiken observera på arenan i El Salvador.

Den första poängchansen inträffade vid spanjorernas port, men Sneijder kunde inte förverkliga sin chans. De regerande världsmästarna sa sitt lyckliga ord mitt i halvdelen. En utmärkt penetrerande passning i det holländska straffområdet förvandlades till Diego Costas fall. Domaren såg ett brott mot reglerna och lade bollen på pricken. Den mest erfarna Xabi Alonso lämnade ingen chans för den nederländska målvakten. Spanien ledde 1 - 0. Det hände i den 27: e minuten.

Efter att ha släppt in ett mål gick det nederländska landslaget upp. Holländarnas kronprestation var den fantastiska bollen från toppscorerna i VM-kvalet Robin Van Persie. Efter att ha kört passet från flanken kastade anfallaren Casillas nästan från strafflinjen. 1 - 1 och alla holländare är jublande. Den här bollen var den vackraste i de tre första matcherna.

Andra halvan chockade 48 173 åskådare på läktaren. Vissa var vansinnigt jublande, andra såg med skräck vad som hände. Holländarna förstörde Spanien. Fyra obesvarade mål mot Casillas bildade spanjorernas slutliga nederlag. Nederländerna vann 5 - 1. Även de mest vågade bookmakarna kunde inte föreställa sig ett sådant resultat.

På 53 minuter gjorde Arjen Robben det andra målet efter Blinds strålande pass. Stefan de Vrey skickade bollen i 64 minuter med ett standardhuvud i spanskarnas nät. Efter 8 minuter utnyttjade Van Persie Casillas misstag och gjorde poängen oanständig. Och nederlaget fullbordades av Arjen Robben, som på 80: e minuten gjorde ett sådant steg från mitten av planen att Sergio Ramos själv, med en fördel på avstånd, inte hade tid för holländaren. Robben "strippade" Spaniens försvar och gjorde ställningen 5 - 1.

Resultatet av mötet är chockerande. Misslyckandet, "död" av den berömda "Red Fury" på fältet, lyfte holländarna till första plats i gruppen med tre poäng. Det spanska landslaget måste rehabilitera sig inte bara framför fansen utan också framför sig själva.