VM Om Fotboll: Resultatet Av Den åttonde Speldagen

Det mest efterlängtade mötet den åttonde speldagen vid VM i Brasilien var matchen mellan Uruguays och Englands landslag. Förutom dessa enastående lag gick landslag i Colombia, Elfenbenskusten, Japan och Grekland in på arenan i Brasilien den 19 juni.

VM 2014 om fotboll: resultatet av den åttonde speldagen

Dagens första match ägde rum i huvudstaden i Brasilien. Ledarna för grupp C, landslag i Colombia och Elfenbenskusten, deltog i matchen. Första halvlek var mållös. Det fanns spänning i arenan uppkallad efter den stora anfallaren Garrinchi. Intrycket var att spelarna hade vikter på fötterna - utvecklingen av händelser var obehaglig. Andra halvan glädde tittaren med mål. Först gjorde colombianerna två poäng, varefter de sydamerikanska åskådarna lugnade sig och förväntade sig ett enkelt avslut på mötet. Men Gervinho lyckades vinna tillbaka ett mål. Under de återstående 15 minuterna försökte de afrikanska spelarna att göra mer, men detta hände inte. Det colombianska landslaget fick ytterligare tre poäng och ledde ensam kvartetten C i världsmästerskapet.

Mötet mellan Uruguay och England var centrum för matcherna den 19 juni. Båda lagen tappade sina inledande matcher i turneringen, så den andra omgången i grupp D var av stor betydelse. Mötets hjälte var Luis Suarez, som gjorde två mål mot fotbollens förfäder. Mothjälten är Wayne Rooney, som, även om han gjorde ett mål, missade ytterligare två stora chanser att fånga det sydamerikanska målet. Först tog uruguayanerna ledningen, men sedan kämpade England för att vinna tillbaka. Under de sista tio minuterna gjorde Suarez dock en dubbel och förde den slutliga segern till Uruguay med ställningen 2 - 1. Nu har sydamerikanerna kommit ikapp med landslagen i Italien och Costa Rica, men de senare har ett spel med varandra i reserv. Situationen i grupp D är ännu mer förvirrande.

Dagens sista match var spelet i Natal mellan Japan och Grekland. Denna match blev den tråkigaste på åttonde speldagen. Slutresultatet 0 - 0 speglar huvudinnehållet i mötet. Det fanns inte många farliga ögonblick, men japanerna var fortfarande närmare segern. Dessa lag representerar grupp C vid världscupen. Nu, efter två omgångar, leds tabellen i denna kvartett av colombianerna med sex poäng, ivorianerna har tre poäng och japanerna och grekerna har en poäng vardera. Lagen måste spela ytterligare en match i gruppen.