Vinnare Av FIFA World Cup

Under perioden 12 juni - 13 juli var Brasilien värd för FIFA World Cup. Bland prisvinnarna av den viktigaste fotbollsturneringen under fyraårsperioden är två lag från Europa och ett från Sydamerika.

Vinnare av FIFA World Cup 2014

För första gången i historien blev européerna triumferna till fotbolls-VM i Sydamerika. Spelarna i det tyska landslaget kunde lyfta VM över huvudet. För detta var tyskarna tvungna att gå igenom en svår väg i turneringen. I avgörande matcher slog de Sydamerikas huvudlag (Brasilien i semifinalen och Argentina i finalen). Denna triumf var den fjärde i historien om tysk fotboll.

Championens silvermedaljer mottogs av spelarna i det argentinska laget. Under hela turneringen vann Messis lag segrar med ett minimipoäng (med undantag för semifinalen med Nederländerna, när argentinerna vann segern i en straffkonstruktion). Endast i det avgörande spelet förlorade argentinerna med ett lägsta poäng på 0 - 1 mot Tyskland och berövade sig nästa titel av världsmästare i fotboll.

Bronsmedaljörerna i mästerskapet var spelarna i det nederländska laget. Holländarna har redan förvånat fotbollssamhället i sin första match i turneringen och besegrat det spanska laget 5 - 1. I gruppspelet visade holländarna mycket ljus fotboll. I tre matcher kunde van Gaals spelare göra tio mål och släppte bara in tre. I spelet om bronsmedaljerna i mästerskapet besegrade holländarna brasilianska mästerskapets värdar med en krossande poäng på 3 - 0. Nederländerna vann mästerskapets bronsmedaljer för första gången i historien. Samtidigt inkluderar de nederländska fotbollens prestationer också tre silvermedaljer i fotbollsmästerskapen.