Uruguay Mot Costa Rica: Brasiliens Första VM-sensation

Matcher i en av de tuffaste grupperna i FIFA World Cup i Brasilien startade i Fortaleza på Castelan Stadium den 14 juni. I kvartett D träffade de regerande mästarna i Sydamerika, Uruguayanerna, landslaget i Costa Rica.

urugvai_costa-rica

Den första halvan av matchen skilde sig inte i många poängsituationer. Neutrala fans hade all rätt att erkänna att detta var en av de tråkigaste halvorna i turneringen. Men ett mål på stadion, som rymmer cirka 64 000 åskådare, ägde rum. En av de bästa anfallarna i världen, den uruguayanska anfallaren Edinson Cavani öppnade poäng från straffpunkten. Uruguay tog ledningen 1 - 0. Det verkade att sydamerikanerna skulle pressa motståndaren efter pausen. Men i verkligheten blev allt annorlunda.

Under andra halvåret kom Costa Rica ut som om ett annat lag. Intressanta attacker från företrädare för Centralamerika började visa sig, och uruguayanerna visade ingenting framför sig. Campbells mål i den 54: e minuten var helt naturligt. En costaricansk spelare sköt målvakten Muslera utanför straffområdet.

Tre minuter senare tar Duarte Costa Rica med 2 - 1. Denna händelse var redan en chock för det uruguayanska laget. Den senare lyckades missa två gånger på tre minuter.

Det måste erkännas att det uruguayanska landslaget, efter att ha släppt in två mål, inte kunde skapa någonting vid motståndarens mål. Tvärtom var 84 minuter dödliga för sydamerikaner. Inbytaren Urenya gör det tredje målet efter en lysande penetrerande passning i det uruguayanska straffområdet. 3 - 1 till förmån för Costa Rica.

Matchdomarens sista visselpipa spelade in huvudupplevelsen under de tre första speldagarna vid världscupen. Costa Ricans lyckades slå det uruguayanska landslaget 3 - 1.