FIFA World Cup: Hur Italien Misslyckades Med Costa Rica

I staden Recife, på Arena Pernambuco-arenan, hölls en annan fotbollsmatch i VM i Brasilien, där ledarna för Grupp D. möttes. Italiens och Costa Rica-landslaget spelade en match mellan sig den 20 juni.

2014 FIFA World Cup: hur Italien misslyckades med Costa Rica

Italien i debut av mötet visade sig vara ett av de värsta lagen i världsmästerskapet. Under de första fem minuterna kunde italienarna bara springa efter bollen, som var i Costa Ricas spelares besittning. De första farliga ögonblicken uppstod vid porten till samma europeiska lag. Farliga hörn av Costa Ricans kittlade ganska nerverna hos fansen av "squadra azura". Italienarna själva, innan mitten av halv, träffade aldrig målet alls. Men de kunde utföra en farlig attack. Pirlos geniala pass förde Supermario till grinden, men den mörkhårda anfallaren uppförde sig för tillfället - kastade målvakten, Balotelli stökte sportprojektilen från grinden. Mario hade snart ett nytt ögonblick. Han sköt farligt från strafflinjen, men målvakten parerade.

Costa Ricas spelare fortsatte att förtrycka italienarnas försvar med avundsjuk konsistensstansning på mål. I slutet av halvleken, efter ett misstag av Kelini och en uppenbar överträdelse av reglerna av de sista i italienarnas straffområde, var domaren skyldig att utse en straff. Men den chilenska domaren benådade Italien. Men rättvisan rådde - på 44 minuter efter flankhöljet skickade Brian Ruiz bollen med huvudet i mål mot Italien. Första halvlek slutade precis så - med en minimal fördel från Costa Ricans.

Under andra hälften av mötet förväntades aktiva åtgärder från de regerande vice mästarna i Europa. Men det senare skapade inte ett enda ögonblick. Till och med ersättarna hjälpte inte. Costa Ricas spelare kämpade i alla delar av fältet, vilket ledde till total förlust av bollen för de italienska spelarna.

Det naturliga resultatet av matchen är en annan världscup-sensation. Costa Rica slår Italien och säkerställer en plats i slutspelet. Italienaren måste försöka att inte förlora mot Uruguay i den sista omgången för att fortsätta slåss i turneringen.

Italien gör igen sina fans nervösa och beräknar den möjliga målskillnaden. Nu har de regerande vice-mästarna i Europa och de regerande mästarna i Sydamerika tre poäng vardera. I ett personligt möte mellan dessa rivaler kommer ödet för andraplatsen i slutspelet från grupp D. Avgöras, men det måste erkännas att med ett sådant spel har Italien ingen chans. Italienarnas fans kan bara hoppas att matchen som granskas var ett engångsgrymt misslyckande.