FIFA World Cup Kvartfinaler: Nederländerna - Costa Rica

Den sista matchen i kvartsfinalen i FIFA World Cup var värd för den brasilianska staden El Salvador den 5 juli. Landslagen i Nederländerna och Costa Rica kämpade för rätten att spela i semifinalen i världsmästerskapet.

2014 FIFA World Cup kvartfinaler: Nederländerna - Costa Rica

Detta lagpar var det enda där det fanns en klar favorit bland andra lag som spelade i kvartfinalens skede. Nederländerna, före startvisslingen, såg bättre ut, men Costa Ricans hade fortfarande rätt att fortsätta sin fotbollsberättelse.

Spelet började med en europeisk ledning. Under första halvlek skapade van Gaals avdelningar många farliga chanser, men Navas räddade laget från Centralamerika. Van Persie, Sneijder, Depay hade poängchanser, men poängen förblev noll vid slutet av första halvlek. Costa Ricas spelare försökte bara hota européernas portar från standarder, men det såg inte ut så farligt som fans i Centralamerika skulle vilja.

Under andra halvan av mötet släppte holländarna igen en storm av attacker mot motståndarens mål, och den costaricanska målvakten fortsatte att göra underverk vid målet. De sista tio minuterna av andra halvlek var extremt svåra för Costa Ricas spelare. I den 82: e minuten skakade Sneijder ramen till porten till Costa Rica med ett slag, i den 84: e minuten slog Van Persie redan på mål från en dödlig position, men Navas räddade igen.

I den 90: e minuten blockerade den Costa Rica Teihead-spelaren på mållinjen vägen för bollen i målet, varefter ribban också räddade amerikanerna.

90 minuter av mötet avslöjade inte vinnaren. Nollor brände på resultattavlan, vilket inte återspeglade Nederländernas totala fördel.

På förlängningen fortsatte holländarna att belägra rivalernas mål och målvakten Navas räddade om och om igen. Där den costaricanska målvakten redan var maktlös räddades porten på porten. Så, Sneijder i den 119: e minuten kunde ha gjort det vinnande målet, men tvärstången spelade för Costa Rica. Det är sant att Costa Ricans hade en chans att göra mål i förlängningen. I 117: e minuten fick Urenia en bra passning från en partner och sköt holländarna från straffområdet på mål. Målvakt Sillesen räddade Holland.

Speltiden i matchen slutade med en mållös dragning. Men det kan konstateras att poängen helt klart inte var enligt spelet. Holländarna hade minst fem underbara chanser att göra motståndarens mål, men allt bestämdes av straffarna efter matchen.

Innan 11-metersserien ersatte van Gaal den nederländska målvakten. Tim Krul gick in på fältet, som blev mötets sista hjälte. Holländaren räddade två straffar, vilket gjorde att Nederländerna vann i 11-metersserien med 4 - 3.

Nederländerna går vidare till semifinalen för att möta Argentina, medan Costa Ricans är stolta över att lämna turneringen med ett lag som inte har tappat i fem matcher i fotbolls-världsmästerskapet för någon i spelet.