FIFA World Cup: Hur Var Matchen England - Italien

Det brasilianska världsmästerskapet får gradvis fart. I grupp D ägde ett av de mest efterlängtade mötena i den inledande etappen den 14 juni - England spelade mot Italien. I den brasilianska staden Manus på Amazonia-stadion kunde åskådare se slaget om fotbolls titanerna.

anglia_italia

Den första halvan började långsamt. Kanske berodde det på den outhärdliga hettan som regerade i Manus. Italienarna kontrollerade bollen lite mer, och britterna kontrollerade den italienska målvakten Sirigu med långskott.

Andrea Pirlo var solisten i mitten av planen. Det räckte för den här mannen att inte ens röra bollen för att göra det första målet. I den 35: e minuten efter hörnet missade maestro Pirlo bollen så skickligt att britterna inte omedelbart insåg hur omgången hamnade i mål efter Marchisios mest exakta skott utanför straffområdet. 1 - 0 Italien tog ledningen.

Under en kort tid firade fans av de fyrfaldiga världscupvinnarna sin framgång. Redan i den 37: e minuten genomförde fotbollens förfäder en genial snabb attack. Bara några pass och Sturridge skjuter Sirigu - ställningen blir 1 - 1. Spelet började gradvis få fart. Spelarnas skicklighet hos båda lagen visade den allmänna nivån hos världsfotbollens jättar.

I slutet av halvleken missade italienarna en bra chans att slå britten. “Supermario” kastade snyggt Hart, men försvararen rensade bollen från nätet. Efter att ha spelat hörnet slog Kandreva målen för britterna. Den första halvan slutade med en sådan attack.

Den andra halvan av mötet började med brittiska attacker. Men i den 50: e minuten kyldes de offensiva impulserna från fotbollens grundare av Mario Balotelli. Kandreva hanterade den engelska försvararen och gav en fantastisk serv till den bortre stolpen, där Balotelli skickade bollen i mål med huvudet. 2 - 1 togs av italienarna.

Halvlekens andra hälft spenderades i attackerna från Englands landslag. Spelarna i Squadra Azura tänkte inte ens på attacken. Italienarna uthärda, och de gjorde det på ett sätt som kanske ingen annan i världen kan göra. Flera gånger räddade Sirigu Italien efter farliga strejker, men det fanns ingen anledning att prata om supermål-ögonblick vid portarna till världsmästerskapens fyrfaldiga mästare.

Under den kondenserade tiden ökade Andrea Pirlo nästan poängen, men hans fantastiska frispark träffade ribban.

Domarens visselpipa registrerade det svåraste segern för det italienska landslaget 2 - 1 över en formidabel motståndare. Nu måste britterna slå Uruguay i andra omgången, vilket i sig också verkar vara den svåraste uppgiften. Squadra azura jämförs på poäng med Costa Rica och stiger till toppen av världens dödsgrupp.