FIFA World Cup: Hur Portugal Spelade Den Senaste Matchen I Turneringen

För att det portugisiska laget skulle fortsätta slåss i VM var det nödvändigt att slå Ghana med ett stort poäng och hoppas att tyskarna skulle överspela USA på ett stort sätt. Spelarna i Ghana hoppades också på sin seger, för i händelse av ett gynnsamt resultat av mötet mellan USA och Tyskland gick afrikanerna vidare till nästa etapp i turneringen.

2014 FIFA World Cup: hur Portugal spelade den senaste matchen i turneringen

Matchen mellan Portugal och Ghana började mycket livligt. Båda lagen försökte attackera motståndarens mål och korsade snabbt mitt på fältet. Cristiano Ronaldo gjorde nästan ett fotbollsmirakel i 5: e minuten. Efter en snabb attack kastade den portugisiska kaptenen den ghanesiska målvakten från flanken, men bollen träffade ribban. I den 19: e minuten slog Ronaldo redan målen för afrikanerna från flera meter med huvudet, men målvakten räddade den senare.

Ghanas lag under första halvlek hade sina egna chanser att göra mål. Så, Gyan kunde inte förverkliga den farliga utgången till portarna till européerna. Därefter spelades den berömda fotbollsregeln. Efter ett ouppfylld ögonblick missade afrikanerna själva målet. I den 31: e minuten skar John Boyer bollen i sitt eget mål, vilket chockade många Ghana-fans. Portugal leder 1 - 0.

Första halvlek avslutades med en minimal fördel för européerna.

Under andra hälften av mötet skapade lagen också aktivt farliga ögonblick vid andras mål. I den 57: e minuten gjorde den afrikanska kaptenen Gyan sitt mål. Efter Asamoahs underbara flankserver skickade Gyan bollen i nätet med huvudet. 1 - 1 - efter en sådan poäng har afrikanerna ett hopp om att de kommer att kunna pressa på Portugal och vinna denna match. Ghananerna hade faktiskt ett ögonblick, men i den 61: e minuten skickade den afrikanska spelaren från målvaktslinjen bollen förbi målet.

Spelet gick till den slutliga dragningen, vilket inte passade något lag, men siffrorna på resultattavlan ändrades fortfarande. I den 80: e minuten gjorde Ronaldo sitt första och, som det visade sig senare, det sista målet i världsmästerskapet.

Slutresultatet för mötet 2 - 1 till förmån för Portugal skickar båda lagen hem. Portugiserna kom ikapp med det amerikanska landslaget när det gällde poäng, men skillnaden mellan gjorda och släppta mål låg på amerikanernas sida. Därför måste vi tyvärr för Portugals fans erkänna att spelet med Ghana var det sista för det europeiska laget i turneringen.