FIFA World Cup Kvartfinaler: Brasilien - Colombia

Den 4 juli, brasiliansk tid, tog hemmalaget till planen i Fortaleza för att kämpa för rätten att spela i semifinalen i VM. Brasilianernas rivaler var Colombias landslag.

2014 FIFA World Cup kvartfinaler: Brasilien - Colombia

Spelet började med mycket höga hastigheter. Kampen på alla delar av fältet var resultatet av många brott mot reglerna, men detta påverkade inte spelets totala takt. Från de första minuterna belägrade brasilianarna allvarligt motståndarens mål. Colombia slogs tillbaka, och brasilianarna drevs fram av många fans. Redan i 7: e minuten såg publiken matchens första mål. Efter en hörnspark var Pentacampions kapten Silva den första på bollen. Den brasilianska låret skickade bollen i målnätet i Colombia.

Efter ett missat mål utförde colombianerna en skarp attack, men Cuadrados strejk saknade noggrannhet.

Halva första halvåret var i mästerskapsvärdens händer. Hulken hade flera poäng. Den brasilianska spelaren från de mest fördelaktiga situationerna slog Ospina på mål, men den colombianska målvakten fortsatte att blockera bollen i målet. Den andra halvan av den första halvan var jämnare när det gäller spel. Det var inte så många farliga stunder - detta berodde på att lagen försökte spela för fort. Därför saknades lite i slutskedet för att skapa en poängmöjlighet.

Andra halvan av mötet ägde rum i samma hastigheter. Colombianerna började ha mer bollinnehav, försökte snabbt leverera bollen till frontlinjen, men detta fungerade inte - Brasiliens försvar såg väldigt disciplinerat ut när han försvarade sitt eget mål.

I den 69: e minuten ledde David Luiz hela Brasilien till jubel. Efter att ha träffat från staven, från cirka 30 meter, gör den brasilianska försvararen ett vackert mål mot Colombia. Två standarder gav brasilianarna en fördel med två mål - 2 - 0.

Colombianerna blev inte generade över detta. De fortsatte att söka sin förmögenhet vid andras portar. Resultatet blev utnämningen av en straffespark mot Brasilien i 80: e minuten. Haames Rodriguez från punkt otvital en boll. Det var det sjätte målet för colombianen i turneringen.

2 - 1 gjorde brasilianarna nervösa. Femfaldiga världsmästare gick i djupt försvar och colombianerna försökte sätta pressen på motståndaren. Det var dock mycket lite tid kvar. Brasilien motstod Colombias angrepp och gick vidare till semifinalen. Det är värt att notera att mycket sällan i så avgörande stadier var brasilianerna så pressade till sitt mål. Det verkar som om Colombia hade mer tid skulle poängen bli lika. Men fotboll tolererar inte det konjunktiva humöret.

Brasilien kommer att spela i semifinalen mot Tyskland den 9 juli, och spelarna i det colombianska landslaget kan återvända hem som hjältar. Det är värt att erkänna. att colombianerna var ett av de mest intressanta lagen i världsmästerskapet. Fotbollsdragningen förde dem tillsammans med värdarna för mästerskapet, som bestämde nedflyttningen i kvartsfinalen.