Kvartfinaler I FIFA World Cup 2014: Frankrike - Tyskland

I den första kvartsfinalmatchen i FIFA World Cup i Brasilien möttes Frankrikes och Tysklands landslag. Spelet ägde rum på den berömda arenan i Rio de Janeiro.

Kvartfinaler i FIFA World Cup 2014: Frankrike - Tyskland

Matchen mellan Frankrike och Tyskland stod särskilt framför slutspelet i det aktuella mästerskapet. Tyvärr förväntade sig många neutrala åskådare mer från matchen, vilket i slutändan låg under förväntningarna.

Spelet började mycket långsamt. Det verkade som att bara de första minuterna skulle spelarna flytta sig så långsamt över fältet och sedan började den ljusa och känslomässiga fotbollen. Detta hände dock inte.

Under de första tio minuterna av mötet var fransmännens attacker mer fokuserade på motståndarens mål, men den första bollen hamnade i målet på Deschamps avdelningar. I den 12: e minuten från standarden öppnade tyskarna poängen. Efter Kroos matning från vänster flank nickade Hummels bollen i mål. Tyskland ledde 1 - 0. Detta ögonblick skulle öppna spelet, men lagen fortsatte att agera för akademiskt och ointressant.

Bland de farliga ögonblicken under den första halvan av mötet kan man utpeka franskarnas attack, när Valbuena kunde utjämna poängen med ett skott utanför tyskarnas straffområde, men målvakten Neuer räddade sitt lag. Detta hände i den 34: e minuten.

Mer under första halvåret såg publiken inte farliga attacker. Vid pausen hade Tyskland en 1 - 0 fördel.

Den andra halvan av mötet fortsatte på samma ointressanta sätt. Åskådarna såg inte den ljusa anfallande fotbollen, lagens attacker saknade fart och kreativitet. Det fanns en känsla av att vissa helt enkelt inte ville spela (tyskarna), medan andra inte kunde (franska). Samtidigt försökte Deschamps team hålla början av halvleken i större bollinnehav, men detta ledde inte till önskat resultat. Tyskarna passade emellertid klart in i det tråkiga spelet, eftersom poängen passade dem.

Bland de farliga ögonblicken under andra hälften av mötet kan vi utpeka chansen för Shyurrle i 82: e minuten. Den tyska anfallaren kunde ta bort alla frågor om matchens vinnare, men inifrån straffområdet sköt tysken precis mitt i målet, vilket bestämde fransk målvakts frälsning.

Det franska laget hade bara en chans att återhämta sig. I den senaste attacken sköt Benzema i mål från nära håll. Trots att anslagsvinkeln var väldigt skarp, var Neuer tvungen att gå in och hjälpa sitt team ut.

En minut senare blåste domarens visselpipa och markerade tyskarnas slutliga seger med ställningen 1 - 0. Nu förväntar sig Tyskland sin rival från paret Brasilien - Colombia, och många fotbollsfans hoppas att de inte längre kommer att se sådana känslolösa och ointressanta matcher vid det brasilianska världsmästerskapet.