1/8 Finaler I FIFA World Cup 2014: Frankrike - Nigeria

Den 30 juni ägde den femte matchen i 1/8 finalen i FIFA World Cup rum i huvudstaden i Brasilien. Landslagen i Frankrike och Nigeria möttes på arenan för att hedra Garrinchi.

1/8 finaler i FIFA World Cup 2014: Frankrike - Nigeria

I ett par lag från Frankrike och Nigeria verkade européerna vara favoriterna. Den första halvan av matchen hölls dock med en liten fördel för afrikanerna. Det var nigerianerna som försökte spela det första numret. Men det är värt att erkänna att afrikanerna inte lyckades attackera handlingar. Fransmännen såg mer skickliga ut, de hade bättre kontroll över bollen. Därför är det européernas ögonblick som kan särskiljas från hela första halvåret. Paul Pogba skingrade sitt snabba attack och slutförde det själv. Den unga fransmannen sköt in från utanför straffområdet, men den afrikanska målvakten parade bollen.

I allmänhet kännetecknades inte första halvlek av ett skarpt attackspel, vi kan säga att de neutrala fansen var uttråkade.

Under andra hälften av mötet gick bollen för européernas mål för första gången, men målet tilldelades inte på grund av offside-positionen. Under första halvan av halvan försökte nigerianerna att ha mer bollinnehav, men detta gav återigen inte resultat. Det fanns fortfarande inga farliga ögonblick.

Först under de sista 15 minuterna av andra halvåret drabbades européernas generalklass. Först kunde Benzema, som hoppade ut en mot en med målvakten i Nigeria, inte släppa ögonblicket, sedan räddade ribban nigerianerna efter Kabays långvariga strejk. Benzema hade fortfarande ett bra ögonblick - den franska anfallaren gick farligt under tvärstången, men målvakten Enyama hjälper igen. Som ett resultat gjorde fransmännen fortfarande mål.

Efter en hörna gjorde den nigerianska målvakten ett misstag. Vid utgången kastade han bollen på Pogbas huvud med handflatan, som snabbt skickade projektilen i det tomma nätet. I den 79: e minuten ledde Frankrike 1 - 0.

Efter att ha släppt in ett mål fann nigerianerna inte längre styrkan att återhämta sig. Afrikanerna kunde inte ens överföra spelet till européernas portar. Därför avslutade Frankrike matchen på halva fältet i Nigeria.

Slutligen försvann nigerianernas chanser att nå kvartsfinalen i den 90: e minuten. Efter en lumbago från högerflanken skär kaptenen på nigerianerna Yobo bollen i sitt eget mål.

Slutresultatet i matchen är 2 - 0 till Frankrike. Européerna ser nu fram emot vinnaren av paret Tyskland-Algeriet, medan de nigerianska spelarna är på väg hem.