1/8 Finaler I FIFA World Cup 2014: Nederländerna - Mexiko

Den 29 juni, i staden Fortaleza, ägde den tredje matchen i 1/8 finalen av fotbolls-VM i Brasilien rum. Landslagen i Nederländerna och Mexiko möttes.

Niderlandy - Meksika_

Kampen mellan Nederländerna och Mexiko gav fansen olika känslor. Man kan betrakta att spelet mellan rivaler var en av de mest dramatiska matcherna i fotbolls-VM.

Mötet startade i goda hastigheter. Dessutom överspelade mexikanerna sin rival. Det är värt att säga att företrädarna för CONCACAF-zonen såg bättre ut i nästan alla viktiga aspekter av fotboll. Holländarna använde som regel långa pass till frontlinjen, vilket inte ledde till någonting.

Den första halvan visade sig vara snål med farliga poängchanser, även om den hölls under tecken på mexikansk dominans.

Den andra halvan av mötet började med mexikanernas fördel. Jämfört med första hälften av mötet är den enda skillnaden att publiken bevittnade målen. Redan i början av andra halvlek, i 48: e minuten, gjorde mexikanerna det som inte längre såg ut som en sensation utan ett mönster. Giovani dos Santos sparkade utanför straffområdet och skickade bollen i nätet till det holländska målet. Mexiko tog 1 - 0. Det var välförtjänt. De holländska spelarna visade inte längre den gnistrande målfotbollen som holländska fans kunde observera i gruppmatcherna. Redan i den första matchen i slutspelet var Van Gaals lag emot av ett mycket organiserat lag.

Mexiko gav initiativet till européerna efter att målet var gjort. Holländarna hade två fantastiska målchanser, men den mexikanska målvakten Ochoa var ojämförlig. Mötet avslutades redan. Det finns drygt fem minuter kvar att spela, inklusive den kondenserade tiden. Men Mexiko kunde inte behålla fördelen. Det nederländska angreppet gav ändå resultat.

I den 88: e minuten, efter en hörnspark, studsade bollen till Sneijder, som slog ett kraftfullt slag direkt i hörnet av mexikanernas mål. Under de sista minuterna utjämnar européerna poängen - 1 -1.

Denouementen kom inom några minuter - vid 94: e minuten av mötet utsåg domaren ett straff för mexikanerna. Claes-Jan Huntelaer närmade sig bollen och gjorde det vinnande målet.

Nederländerna vann inte, de tvingade ut det under de sista minuterna av mötet. Nu väntar holländarna på sin rival i kvartfinalen, som blir vinnaren av paret Costa Rica - Grekland. Mexikanerna är mycket ledsna. Det var ett underbart team som var ett nöje att titta på. Representanter för Centralamerika har följt chilenerna - dessa lag är på väg hem.