FIFA World Cup Semifinal: Nederländerna - Argentina

Den 9 juli, i den brasilianska staden São Paulo, ägde den andra semifinalmatchen mellan landslag i Nederländerna och Argentina rum. 60 000 åskådare på stadion bevittnade en mycket nervös match.

2014 FIFA World Cup semifinal: Nederländerna - Argentina

I den andra semifinalen såg publiken inomhusfotboll. Första halvlek började långsamt, i denna takt spelade lagen hela matchen. Huvudegenskapen för mötet kan kallas kampen för bollen på varje del av planen. Lagen skapade en täthet av spelare från mitt- och baklinjerna, vilket ledde till ett mycket tråkigt spel i attacken från de båda lagens attackerande stjärnor. Argentinas kapten Lionel Messi har återigen visat att han inte kan hjälpa landslaget i allvarliga och betydelsefulla matcher. Den sydamerikanska anfallaren stängdes helt enkelt av från spelet av Bruno Martin Indy. Holländaren tog personligen hand om argentinern under första halvlek. Ledarna för det nederländska landslaget van Persie och Robben lyser inte heller med sina prestationer. Vi kan säga att lagen hade ett minimum av tillvägagångssätt till motståndarens straffområde och slutade med ett farligt skott. Attackerna från båda lagen saknade skärpa.

Första halvlek avslutades med en ointressant men nervös oavgjort utan mål. Argentinerna var lite mer ivriga att försöka attackera.

Under andra hälften av mötet tog holländarna det territoriella initiativet för sig själva. Bollen var större och bättre hålls av van Gaals anklagelser. Detta bar dock ingen frukt. Arjen Robben var fortfarande osynlig, van Persie lyckades inte och Sneijder kunde inte komma med något kreativt i den nederländska offensiven. Argentinas motattacker är uteslutet. Sydamerikanska fotbollsspelare är märkbart beroende beroende fysiskt (vilket gjorde européerna överlägsna). Messi och företaget lyckades absolut inte. Det fanns en känsla av att Argentina utan Lionel helt enkelt inte visste hur man skulle hantera bollen i frontlinjen.

90 minuter av mötet slutade med nollor på resultattavlan, vilket orsakade extra tid. Under den första övertiden hade holländarna en fullständig territoriell fördel, men det fanns inga farliga ögonblick. Den andra extra halvleken glädde inte fansen med mål. Det är sant att Palacio redan i slutet kunde ha gjort bollen i mål för Nederländerna, men argentinern kunde inte inse en farlig utgång till Silissen-målet.

Spelarna spelade 120 minuter utan mål, så ödet för en biljett till finalen bestämdes i sportfotbollslotteriet - en serie straffar. Européerna förlorade 2 - 4. Holländarna slog först. Av de fyra träffarna lyckades bara två gånger skicka bollen i mål och två gånger räddade Argentina Romero. Sydamerikanska fotbollsspelare var mycket mer exakta. Alla fyra bollarna träffade målet.

Den slutliga segern i straffkonkurrensen leder Argentina till VM-finalen. Nu kommer tittarna att kunna se en upprepning av striden mellan Tyskland och Argentina (finalen i VM 1990 i Italien) i finalen i VM i Brasilien. De nederländska spelarna kommer att nöja sig med en tredjeplatsmatch där européerna möter Brasilien.