1/8 Finaler I FIFA World Cup 2014: Belgien - USA

Den sista matchen i 1/8 sista etappen av FIFA World Cup ägde rum i den brasilianska staden El Salvador. Landslagen i Belgien och USA kämpade för rätten att spela i kvartfinalen i VM.

1/8 finaler i FIFA World Cup 2014: Belgien - USA

Under första halvåret kändes inte belgiernas favoritism helt. Det amerikanska laget var praktiskt taget inte sämre än de unga begåvade européerna.

Ett av de farligaste ögonblicken under första halvåret var avsnittet i början av mötet. Redan i första minuten kontrollerade den belgiska spelaren från utsiktspunkt målvakten Howard, men den senare blockerade bollen i målet. Sedan spelades spelet med en liten fördel för det belgiska laget. Flera gånger räddades amerikanerna av målvakten Howard. De amerikanska spelarna försökte motangripa farligt, men detta ledde inte till konkreta resultat - siffrorna på resultattavlan förändrades inte.

Första halvleken slutade mållöst.

Under andra halvåret tillförde det belgiska laget betydligt. Nu påverkade fördelen i klassen av de belgiska spelarna själva spelet. Européerna hade några mycket bra målmöjligheter för amerikanerna, men målvakt Howard gjorde underverk. I en av episoderna räddades det amerikanska laget av en tvärstång. Belgierna har levererat mer än tjugo skott till målet för det amerikanska laget. Det verkade som om ett mål bryggde, men 90 minuter av mötet gav inte publiken målen. Amerikanska spelare tål övertid.

I förlängningen, redan i den 93: e minuten, medgav amerikanerna fortfarande. Kevin de Bruyne sköt magnifika Howard från utanför straffområdet. Belgien ledde 1 - 0.

Efter att målet var gjort stannade inte Wilmots-laget där. Romelu Lukaku, som kom in som ersättare i övertid, fördubblade européernas ledning i 105: e minuten - 2 - 0. Nu verkade det. att Belgien lugnt tar matchen till seger, men de europeiska fansen var tvungna att bli ganska nervösa i den andra förlängningen.

USA-laget bestämde sig för att storma motståndarens mål med den sista biten av styrka. Nitton år gamla Julian Green i 107: e minuten fick tillbaka ett mål. Därefter blev européerna märkbart nervösa. Amerikanerna hade en chans att vinna tillbaka. Men de kunde inte göra det.

Slutresultatet för mötet är 2 - 1 till förmån för Belgiens lag, som nu spelar i kvartfinalen med Argentinas landslag. Amerikanerna har absolut inget att skämmas för - laget lyckades framgångsrikt i turneringen, varefter spelarna kan åka hem med höga huvud.