1/8 Finaler I FIFA World Cup 2014: Argentina - Schweiz

Den 1 juli, i den brasilianska staden Sao Paulo, ägde sig den näst sista matchen i 1/8 finalen i fotbolls-VM. Åskådare kunde se mötet mellan landslagen i Argentina och Schweiz.

1/8 finaler i FIFA World Cup 2014: Argentina - Schweiz

Det mesta av matchen var en kamp i alla delar av fältet. Samtidigt under första halvlek var spelet en tråkig syn. Spelarna rullade mestadels bollen i mitten av planen. Det argentinska laget hade en liten fördel, men detta ledde inte till farliga ögonblick. Schweizare försökte motangripa, men det såg inte heller ut som farligt. Endast ett ögonblick från första halvlek kan komma ihåg - en av de schweiziska spelarna avfyrade från en dödlig position, men Argentinas målvakt Romero räddade laget.

Första halvlek slutade med en tråkig mållös dragning.

Under andra hälften av mötet tillade argentinerna. Vi kan redan prata om en betydande övervägande för sydamerikanerna. Argentina-spelare har delat ut mer än 20 skott till motståndarens mål. Ibland räddade målvakten européerna. Schweizarna fortsatte att spela på kontringar, men européernas fans såg inga superrollmoment.

Regelbunden tid i matchen slutade oavgjort 0 - 0. Det var de tråkigaste 90 minuterna i slutspelet.

I förlängningen pressade sydamerikanerna igen, och det europeiska laget höll på. Argentinernas huvudåtgärd kan bara betraktas som trycket på den schweiziska porten, men det gav inte resultat.

Matchen reducerades till ett mållöst drag i förlängningen, men i den 118: e minuten gjorde argentinerna ett mål. Angel Di Maria efter Messis pass skickade bollen i mål. Argentinernas glädje var som om laget åtminstone hade nått semifinalen. Detta tyder på att Messis lag är mycket svårt att vinna varje match.

Schweizarna verkade inte ha styrkan att få tillbaka. Men i de sista minuterna av mötet räddades Argentina med några centimeter. Efter en hästmatning i straffområdet slår Dzhemiley huvudet tomt mot Romeros mål. Bollen träffade stolpen. Européerna saknade en hel del före ett mål. Den sista attacken i matchen för européerna var en farlig frispark i närheten av det argentinska målet, men de lyckades inte inse ögonblicket.

Argentina kämpar för att komma vidare till kvartfinalen efter en minimal seger på 1-0 och väntar på en motståndare från paret Belgien-USA. Samtidigt bör det noteras att det argentinska laget inte visar det bästa spelet i turneringen. Kaptenen för sydamerikanerna Messi visade sig ännu en gång inte i den avgörande matchen, och i några ögonblick spelade han helt enkelt dåligt och ovärdigt titeln som en av de bästa spelarna i världen.