MFM-2015 Ishockey: Hur Semifinalen Ryssland - Sverige Slutade

Natten den 5 januari, Moskva-tid, spelade det ryska ungdomshockeylaget en semifinalmatch inom ramen för världsmästerskapet för spelare under 20 år. Ryssarnas rivaler i semifinalen var Sveriges landslag.

MFM-2015 ishockey: hur semifinalen Ryssland - Sverige slutade

Under de senaste två ungdomsvärldsmästerskapen för ungdomar mötte det ryska landslaget det svenska laget i semifinalen. Båda gångerna var ryssarna offensivt sämre än de skandinaviska hockeyspelarna med lägsta poäng. År 2015 motsattes det ryska landslaget i MFM-semifinalen igen av svenska hockeyspelare.

Den första perioden av matchen var inte rik på mål, men trots att resultattavlan efter de första tjugo minuterna av spelet brann med nollor, blev fansen i arenan i Toronto inte uttråkade. Under den första perioden var spelet mer som ett taktiskt spel. Hockeyspelare försökte kämpa för pucken i varje avsnitt av sajten, men detta reflekterade inte negativt på skapandet av poängchanser. En av de första chanserna att göra mål missade ryssarna. I den 7: e minuten skakade Bryntsevs kasta stolpen för svenskarnas mål. De skandinaviska hockeyspelarna svarade med flera av sina farliga attacker. Det var särskilt svårt för ryssarna att behålla försvaret medan de spelade i minoritet. Emellertid höll Shesterkin målet för det ryska landslaget från en missad puck.

Under den andra perioden, under de första tio minuterna, försökte svenskarna vinna initiativet. Valery Bragins avdelningar höll ut och sedan i den 32: e minuten slutförde Alexander Sharov en lysande kontring av ryska hockeyspelare med ett kast mot svenskarnas övre hörn. Ryssarna övervann hela området i flera växlar och förde Alexander till en slaktposition. Det ryska landslaget tog ledningen 1: 0. Efter det fick våra hockeyspelare en numerisk fördel. Redan i 33: e minuten fick ett kraftfullt skott från den blå linjen från Ziyat Paigin den svenska målvakten att ge upp för andra gången. Detta mål var det första för svenskarna i ett minoritetsspel. Efter den andra missade pucken missade skandinaverna helt trådarna i spelet, vilket ledde till nya farliga attacker från ryssarna. I slutet av den andra perioden passerade pucken den svenska mållinjen igen. Målet registrerades dock inte, eftersom pucken passerade den omhuldade linjen efter att ha rört vår hockeyspelares skridsko. Omedelbart efter det hade Leshchenko ännu ett bra ögonblick. Anfallaren hoppade ut för ett möte med den svenska målvakten och kastade honom målinriktat i det övre hörnet. Men Sederström avböjde pucken med axeln. Den andra perioden slutade med en betydande spelfördel för det ryska landslaget, som spelades in på resultattavlan för arenan i Toronto - vår vann 2: 0.

Den tredje perioden började med Alexander Sharov. Den svenska försvararen tvekade bakom sitt mål, vilket gjorde att Mamin kunde föra oss framåt till skottet. Alexander träffade svenskarnas övre hörn med ett exakt kast. Fördelen med det ryska landslaget har ökat till tre mål (3: 0). Målet gjordes i den 42: e minuten. Därefter började det ryska landslaget spela enligt poängen. Svenskarna hade viss territoriell överlägsenhet, men ryssarna utförde farliga motattacker. Flera gånger hade ryska hockeyspelare chanser att göra mål efter att ha gått en mot en med målvakten för det svenska landslaget.

Åtta och en halv minut före slutet av den tredje perioden lyckades skandinaverna spela ett mål. Valmark rullade på en nickel och skickade pucken in i Shesterkins mål från en obekväm hand (3: 1). Efter ett missat mål borde ryssarna ha förväntat sig en nervös avslutning, men redan i den 53: e minuten skickade Mamin den fjärde pucken in i svenskarnas mål med avslut, vilket återställde ryska landslagsfördelen till tre mål. Från det ögonblicket kändes segerfullt självförtroende i ryska hockeyspelares spel. Trots det faktum att svenskarna försökte attackera med stora styrkor, gjordes inga fler mål mot Shesterkin. Fyra minuter före slutet av ordinarie tid ersatte skandinaverna målvakten med en fältspelare, men detta ändrade inte siffrorna på resultattavlan. Det är sant att tjugo sekunder före matchens slut gjorde svenskarna pucken, men domaren spelade inte in målet, eftersom innan målet var vår målvakts attack.

Slutresultatet för mötet är 4: 1 till förmån för det ryska landslaget. Nu väntar Valery Bragins avdelningar på en motståndare i MFM-finalen 2015, som kommer att vara vinnaren av paret Kanada - Slovakien. Den avgörande matchen i turneringen kommer att äga rum den 6 januari kl. 16.00 Moskva.