Ishockey-VM 2019: Recension Av Matchen Lettland - Ryssland

Den 18 maj 2019 spelade det ryska ishockeylaget sin femte match vid världsmästerskapet i Slovakien. Avdelningarna i Ilya Vorobyov motsattes av lettiska hockeyspelare, som ännu inte hade tappat sina chanser att nå det avgörande stadiet i världscupen. Spelet förväntades vara envis och kompromisslöst.

Ishockey-VM 2019: recension av matchen Lettland - Ryssland

För att bevara chanserna att nå slutspelet för det lettiska landslaget var det nödvändigt att ta poäng från det ryska laget. De baltiska hockeyspelarna är väl anpassade till den kommande matchen, vilket blev tydligt från de första skiften.

Det inledande segmentet av spelet ägde rum under högt tryck från lettarna. Det ryska landslagets hockeyspelare hade stora problem med att komma ut ur sin egen zon. Men efter den första förändringen av de tre Ovechki - Kuznetsov - Barabanov flyttade spelet till målet för det lettiska landslaget. Legionärer från Washington tillät inte lettierna att lämna sin egen zon, vilket skapade farliga ögonblick. En sådan aktivitet från ryssarna ledde inte till en övergiven puck.

I mitten av perioden började flyttningarna. Först spelade landslagen i lika, men ofullständiga kompositioner (fyra till fyra), och därefter lämnade ryssarna igen. När man spelade fyra på tre lyckades det lettiska landslaget att öppna poängen i matchen. I den 11: e minuten gjorde Oskar Tsibulskis mål och slog det närmaste hörnet av Andrei Vasilevskys mål. Målvakten i Tampa Bay Lightning lyckades inte flytta på grund av lettiska överföringar. Hörnet av ryssarnas mål förblev oskyddat.

Snart fick det ryska landslaget sin chans att återhämta sig. Ilya Vorobyovs anklagelser spelade i majoritet i fyra minuter. Under den här tiden slog en flod av attacker porten till det lettiska laget. Nikita Kucherov och Gusev träffade ramen, Alexander Ovechkin kastade flera gånger farligt på målet. Alla dessa försök ledde inte till ett mål. Det lettiska landslaget stod upp heroiskt.

I slutet av perioden kunde ryssarna ha missat mer i en farlig kontring, men Andrei Vasilevsky räddade laget. För första gången i turneringen förlorade det ryska landslaget under matchen. Räkningen före pausens siren har inte ändrats. Lettland ledde 1: 0.

I början av den andra perioden kunde ryssarna jämna ut poängen. Kraftfullt långväga skott av Dmitry Orlov nådde sitt mål. Det tog Washington Capitals-försvararen bara 27 sekunder från inkastet för att knyta resultattavlan.

Vid periodens 4: e minut påverkades fördelen med de mer skickliga hockeyspelarna. Den ryska majoritetsbrigaden under ledning av Evgeny Malkin organiserade den andra pucken mot de lettiska hockeyspelarna. Nikita Gusev utmärkte sig med överföringen av Evgeny Dadonov. Efter målet fortsatte ryssarna att dominera. Den “röda bilen” attackerade mycket och farligt, vilket resulterade i det tredje målet mot det lettiska landslaget. Den här gången gjorde toppskytten för den aktuella turneringen, Nikita Kucherov, en mot en med målvakten.

Slutet av perioden för det ryska landslaget visade sig vara skrynkligt. Anledningen till detta var två strykningar, på grund av vilka inhemska hockeyspelare tvingades avsluta de andra tjugo minuterna tre mot fem rivaler. Ryssarnas försvar höll ut, poängen 3: 1 var kvar tills siren för pausen.

Under den sista perioden såg tittarna inte de övergivna brickorna. Närmast ett mål var ryska hockeyspelare Nikita Kucherov och Dmitry Orlov, men kasten från dessa hockeyspelare saknade noggrannhet. För det lettiska landslaget spelade porten. Slutresultatet i matchen 3: 1 till förmån för det ryska landslaget tillät de inhemska spelarna att vinna den femte segern i turneringen, tack vare vilken det ryska laget behåller första raden i tabellen i grupp B i världsmästerskapet 2019.