Ishockey-VM 2019: Recension Av Matchen Ryssland - Norge

Den 10 maj började det ryska landslaget sin resa vid ishockey-världsmästerskapet 2019. Ryssarnas första rival i gruppspelet var Norges landslag. Spelet ägde rum i Slovakiens huvudstad, Bratislava.

Ishockey-VM 2019: recension av matchen Ryssland - Norge

Det ryska landslaget startade som förväntat aktivt matchen mot det norska laget. Ryssarna attackerade oftare, de ägde pucken mer i en främmande zon. Det enda som det ryska landslaget förlorade i matchens start var inkastningen. Våra center-anfallare har tappat de fyra första introduktionerna av pucken i spelet.

Det första farliga ögonblicket i perioden kan betraktas som attacken av målet av Nikita Kucherov, som från hälften av zonen försökte smuggla pucken i målet, men gummiskivan träffade handtaget på den norska målvakten. Snart sköt vår försvarare Dinar Khafizullin farligt i mål, men pucken korsade inte det omhuldade bandet.

I mitten av perioden tjänade det ryska landslaget det första borttaget. Ilya Kovalchuk, landets kapten, stoppades av ett olagligt mottagande. Det tog ryssarna 11 sekunder att förverkliga den första majoriteten. Evgeni Malkin gav en utmärkt passning från utsidan av målet, varefter Florida Panthers framåt Evgeny Dadonov öppnade poängen i matchen. En annan assistent för det första målet vid världscupen 2019 för det ryska landslaget var Nikita Kucherov.

Omedelbart efter målet fick ryssarna borttagning. Nordmännen kunde emellertid inte konvertera majoriteten, även om farliga attacker observerades vid Vasilevsky-porten.

I periodens 15: e minut kunde ryssarna göra det andra målet. Författaren till målet var Artem Anisimov, som, efter att ha fått en passning från Grigorenko, kunde flytta projektilen under en obekväm hand och träffade det norska målets övre hörn från ett öre. Den första perioden slutade med poängen 2: 0 till ryssarnas fördel.

Det ryska landslaget började den andra perioden med en borttagning. Evgeni Malkin fick två straffminuter för att ha slagit en motståndare på pinnen. Nordmännen insåg inte majoriteten.

I den 9: e minuten av den andra perioden fick det ryska landslaget en andra chans att spela i majoritet. Majoritetsbrigadens sammansättning gjorde inte heller besviken den här gången. Nikita Kucherov den 9: e minuten av perioden efter överföringen av hans lagkamrat från Tampa Mikhail Sergachev slog porten till norrmännen från den högra inkastscirkeln.

En minut senare tjänade ryssarna igen rätten att spela i majoritet. För tredje gången var ett lag som leddes av Malkin, Kucherov och Dadonov de första som attackerade rivalernas portar. Den fjärde pucken vände inte länge. Malkin och Dadonov upprepade kombinationen av den första perioden, varefter Florida-anfallaren gjorde sitt andra mål och det fjärde målet i matchen.

Fram till slutet av perioden ändrades inte kontot. Före sista pausen ledde ryssarna 4: 0.

Ryssarna startade de sista tjugo minuterna aktivt. Efter bara en och en halv minut skickade Las Vegas fram Nikita Gusev, efter Nikita Kucherovs pass, den femte pucken i norrmännens mål. Detta mål var det sista för det ryska landslaget i matchen.

Ilya Vorobyovs avdelningar smordes i slutet av mötet. Andrei Vasilevsky lyckades inte registrera sitt första rena blad i turneringen. Det norska landslaget kunde kasta två mål i vårt mål på 17 och 18 minuter. Slutresultatet är 5: 2 till förmån för det ryska landslaget.

Trots de två inlämnade målen överträffade ryssarna det norska landslaget i klassen. Man såg att NHL-spelarnas nivå är betydligt högre än de skandinaviska hockeyspelarna.