Ishockey-VM 2019: Recension Av Matchen Schweiz - Ryssland

I de två sista omgångarna av gruppspelet vid ishockey-världsmästerskapet i Slovakien fick det ryska landslaget spela med seriösa rivaler. Enligt turneringsreglerna mötte Ilya Vorobyovs anklagelser den 19 maj det schweiziska landslaget, ett lag som hade fyra segrar på fem möten.

Ishockey-VM 2019: recension av matchen Schweiz - Ryssland

Det schweiziska landslaget tog med sig en värdig grupp till hockey-världsmästerskapet i Slovakien. Alla ledare för landslaget, befriade från sina klubbar i NHL, gick med i européernas led. Minst två schweiziska femmar representerade en formidabel kraft.

Början av mötet förblev hos ryssarna. Redan i sitt första skift tjänade de schweiziska hockeyspelarna en minoritet, men den "röda bilen" lyckades inte inse den numeriska fördelen. Därefter fortsatte ryssarna att spela aktivt, tack vare vilket schweizarna hade problem med att komma ur sin zon. Vid 4: e minuten av mötet gjorde Dmitry Orlov en ensam körning till målet för det schweiziska landslaget, men han kunde inte göra mål. En sådan aktiv handling av försvararen passerade inte utan att lämna ett spår - framåten av "Chicago" Artem Anisimov avslutade pucken i Ginonis portar. Ryssland tog ledningen 1: 0.

Efter målet ökade ryssarnas territoriella och spelande fördel, men publiken såg inte den andra pucken under den första perioden. Först under andra hälften av de tjugo minuterna började schweizarna att positionellt attackera Alexander Georgievs port.

Den sista delen av perioden kunde det schweiziska landslaget lägga sig i en tillgång, vilket underlättades av två borttagningar från ryssarna. Trots de farliga kasten från de nominella värdarna i matchen förblev portarna till det ryska laget intakta tills siren för pausen.

Laget inledde den andra perioden med ett spel för fyra spelare. Schweizernas numeriska fördel varade inte länge och ledde inte till farliga attacker. Men snart anklagades Ilya Vorobyov igen. Den numeriska majoriteten av schweizarna var skarpa, men målvakten i New York Rangers fortsatte att hålla målet intakt. Kanske var Alexander Georgiev den bästa spelaren i det ryska landslaget under andra perioden. Den unga målvakten räddade det ryska landslaget flera gånger från ett oundvikligt mål.

I den 7: e minuten ändrades ställningen på resultattavlan fortfarande. För inhemska fans var detta glädjande, för Nikita Kucherov, med överföringen av sin vän Nikita Gusev, slog portarna till Ginoni och tjänade därmed sin personliga trettonde poäng i turneringen på mål + pass-systemet.

Den andra halvan av perioden gick i tvåkantiga attacker, men poängen förändrades inte. Schweizerna låg efter 0: 2. I slutet av perioden började passionerna koka. Lagen fick ett ömsesidigt avlägsnande för oförskämdhet, vilket ledde till spelet i ofullständiga men lika kompositioner i början av de sista tjugo minuterna.

Det ryska laget tillbringade den tredje perioden snyggt med ett öga på sitt eget mål. Det fanns relativt färre chanser vid portarna till Georgiev och Ginoni än i de första segmenten av mötet. Ryssarna hade en spelfördel, de var mer benägna att skjuta i mål. Nikita Gusev missade en chans att göra mål på en stor chans. Kastet av Las Vegas framåt reflekterades av baren. 5 minuter innan matchens slut gav Toronto Maple Leafs-försvararen Nikita Zaitsev en utmärkt passning till Artyom Anisimov, varefter mittföraren omdirigerade omgången till Nikita Kucherov. Tampa-anfallaren gick en mot en med målvakten och var korrekt. Detta mål var det sista i matchen.

Ryssarna tillbringade de sista fyra minuterna av mötet i minoritet (de gick i pension två gånger). Schweizern bytte målvakt för den sjätte spelaren, men de kunde inte göra mål. Under de sista sekunderna av matchen spelade baren för inhemska hockeyspelare.

Slutresultatet av konfrontationen är 3: 0 till förmån för det ryska landslaget. Detta resultat gjorde det möjligt för ryssarna att hålla sig högst upp i grupp B-ställningen.