Ishockey-VM 2019: Recension Av Matchen Ryssland - Italien

Efter tre segrar i de inledande matcherna vid Ishockey-världsmästerskapen 2019 motsattes det ryska landslaget i den fjärde omgången av den inledande etappen av Bratislava-gruppen av det italienska landslaget. Innan mötet började ansågs ryssarna ovillkorliga favoriter, eftersom hockeynivån i Ryssland och Italien skiljer sig avsevärt.

Ishockey-VM 2019: recension av matchen Ryssland - Italien

Före matchen med det ryska landslaget för ishockey erkände vissa italienska spelare att ett 1: 5-nederlag skulle vara acceptabelt för deras landslag. Naturligtvis gick italienska idrottare till webbplatsen som ökända outsidare, men hockey är en oförutsägbar sport, så våra motståndare gav fortfarande inte upp hoppet om att fylla på deras poängförsörjning.

Ryssarna startade matchen aktivt. Redan efter 31 sekunder slog Nikita Zaitsev italienarnas port med sitt kast. Efter att ha vunnit ett inkast i en främmande zon drog Nikita Gusev en utmärkt passning till Toronto-försvararen, varefter poängen öppnades på resultattavlan.

Det andra målet i matchen gjordes igen av det ryska försvarslaget. Den här gången slog Dinar Khafizullin i den 9: e minuten efter att Gusev och Kucherov passerade det italienska målet. Efter två släppta brickor hade det italienska landslaget sitt eget ögonblick, men pucken efter Mike Rose slängde stolpen till Andrei Vasilevsky.

Under andra halvan av den första perioden såg publiken ytterligare två mål utförda av ryssarna. Den här gången gjorde Washington Capitals laget. Först öppnade Evgeny Kuznetsov poängen för sina mål i turneringen efter Alexander Barabanovs pass från målet i 14: e minuten, och Alexander Ovechkin gjorde tre minuter innan periodens slut. Slutresultatet efter de första tjugo minuterna är 4: 0 till det ryska landslaget.

Under den andra perioden fortsatte Ilya Vorobyovs anklagelser att besegra det italienska landslaget. Det tog mindre än trettio sekunder i det andra spelsegmentet innan poängen blev 5: 0. Evgeny Kuznetsov sprang en mot en med målvakten och skickade exakt ett skal mellan målvaktssköldarna. I den 7: e minuten fungerade mittförspelet "Washington" som en assistent och gjorde en övergång till kaptenen för vårt landslag. Ilya Kovalchuk utnyttjade skickligt Kuznetsovs pass och slog målet för det italienska landslaget för sjätte gången.

Det ryska landslaget gjorde nästa mål i majoritet. Evgeny Dadonov utmärkte sig med överföringen av Nikita Kucherov. Detta var det femte målet i turneringen för Florida Panthers framåt. Enligt denna indikator ingår Dadonov i listan över de bästa prickskyttarna i hela mästerskapet.

Det ryska landslaget spelar fortfarande i olika kompositioner vid denna turnering. Majoriteten förverkligas, i minoritet missar det inhemska laget inte. Dessutom kastades italienarna av ryssarna i ett fyrmanspel. Mikhail Grigorenko gjorde mål i minoriteten i periodens 17: e minut.

Sirena för pausen tillkännagav slutet av den andra perioden med ett totalt poäng på 8: 0 till förmån för det ryska landslaget.

Huvudintrigerna i matchens sista del var om det ryska landslaget skulle kunna göra tio mål och italienarna minst ett. Ryssarna klarade sin uppgift. I periodens femte minut gjorde Nikita Kucherov det nionde målet i matchen med ett långt kast och en minut senare gjorde Evgeny Dadonov en personlig dubbel i matchen och förde poängen till ett anständigt. Italienarna var nära sin uppgift, men just nu när den ryska målvakten inte kunde hjälpa sitt lag räddades landslaget av ribban.

Slutresultatet i matchen Ryssland - Italien 10: 0. Denna seger var den största för det ryska landslaget sedan det ryska lagets prestation vid VM i ishockey.