Den Första Ryska Bronsen I Ett Kvinnligt Skelett

För första gången i OS-historien vann en rysk idrottsman en bronsmedalj i skelettet.

Elena Nikitina på banan

I de olympiska spelen har ryska idrottare som tävlar i kvinnlig skelettdisciplin aldrig klättrat på pallen. Fram till 2014 var Ekaterina Mironova, den bästa ryska skelettidrottaren, som bara kunde ta sjunde plats vid de olympiska spelen i Kanada.

På Sanki rodel- och bobslädebana representerades det ryska skelettlaget av tre idrottare i denna typ av tävling på en gång - Elena Nikitina, Olga Potylitsyna och Maria Orlova. Enligt resultatet av det olympiska loppet gick alla tre tjejer in i topp sex, vilket är ett ganska bra resultat för laget.

Tävlingen för kvinnors skelett varade i två dagar. Efter tävlingens första dag ockuperade Elena Nikitina tredje raden i tabellen och kunde hålla fast vid denna position efter sitt senaste lopp. Hennes totala speltid för de fyra körningarna var 3 minuter och 54,30 sekunder. Segern i form av en olympisk guldmedalj i denna sport gick till representanten för England - Elizabeth Yarnold och silver - till Noel Picus-Pace (USA).

Ett intressant faktum var att Elena Nikitina började engagera sig i skelett ganska oväntat innan hon spelade för Moskva fotbollslandslaget. Hon kom in i det ryska landslaget för skelett först 2009. Vid sitt allra första deltagande i världscupen tog Nikitina omedelbart tionde plats, framför sina landsmän genom flera positioner. Olympiska bronsmedaljen i Sotji är inte det enda pallen för den 21-åriga idrottaren. I januari 2013 blev hon den första ryska flickan som vann EM i skelett.