1/8 VM-finaler 2014: Hur Var Spelet Tyskland - Algeriet

Den sjätte matchen i 1/8 finalen i FIFA World Cup ägde rum den 30 juni i Porto Alegre. Mer än 40 000 fans på läktaren bevittnade mötet mellan Tyskland och Algeriet.

1/8 VM-finaler 2014: hur var spelet Tyskland - Algeriet

Det tyska laget ansågs vara favorit i detta par, men tyskarna tillbringade hela första halvåret klart inte på sin nivå. Matchens tempo var hög, och de afrikanska fotbollsspelarna försökte inte vara sämre än de tyska spelarna vare sig när det gäller organisationen av spelet, eller i skicklighet eller i skarpa attacker. Man bör erkänna att algerierna under första halvdelen av mötet, särskilt i början av matchen, attackerade något skarpare. Det var slående att den tyska målvakten Neuer var väldigt nervös. Han gjorde flera omotiverade misstag.

Tyskarna kunde skapa ett riktigt farligt ögonblick i slutet av halvlek. Kros sköt farligt utanför straffområdet, men målvakten räddade Algeriet, men Götze kunde göra målets första mål när han avslutade. Men detta hände inte heller, eftersom Mboli åter räddade sitt mål.

Första halvleken slutade mållöst. Samtidigt såg det algeriska laget väldigt lugnt ut och försökte inte vara sämre än tyskarna i något.

Under andra hälften av mötet tillade Tyskland. Farliga ögonblick började dyka upp vid portarna till afrikanerna. Müller, Lam, Schweinsteiger hade anmärkningsvärda chanser. Men Mboli tog modet och gjorde många stora räddningar. I frontlinjen gjorde de afrikanska fotbollsspelarna lite - under andra halvåret var Tysklands fördel betydande. Men poängen på resultattavlan ändrades inte förrän i slutet av ordinarie tid - 0 - 0.

På förlängningen fortsatte tyskarna att trycka på motståndarens mål. Vad Levs avdelningar inte kunde göra på 90 minuter gav de ut redan i 92: e minuten. Anfallaren Schürrle omvandlade det flankerande inlägget till ett mål. Tyskland ledde 1 - 0.

Efter den medgivna bollen hade de algeriska spelarna inte längre möjlighet att återhämta sig, eftersom tyskarna fortsatte sitt angrepp. Som ett resultat, i den 119: e minuten, gjorde Ozil det andra målet, vilket gjorde det möjligt att ta bort alla frågor om vinnaren av mötet.

Spelarna i Algeriet lämnade dock inte planen utan mål. Redan under den kondenserade tiden för övertid återtog Abdelmumen Jabu ett mål, men detta räckte inte för afrikanerna.

Slutresultatet för mötet är 2 - 1 till förmån för Tyskland. Fransmännen väntar redan på tyskarna i kvartfinalen, och spelarna i Algeriet lämnar fotbolls-världsmästerskapet med en känsla av stolthet för sitt land.